Чергова провокація на білорусько-польському кордоні

image
Назар Тарадюк / 22.05.2024 / 0 Коментарів

Мігранти знову намагалися підпалити польський прикордонний пост. Згідно з даними Прикордонної служби Польщі, з 17 по 19 травня зафіксували 729 спроб перетину білорусько-польського кордону мігрантами.

Мігранти кидали каміння і гілки в польських прикордонників. У районі Дубичів-Церкевних вони намагалися підпалити польський прикордонний пост, а в зоні відповідальності застави в Бяловежі намагалися подолати річки Пшевлока і Права Лісова.

Хто за цим стоїть?

Відповідь очевидна. Власне кажучи, вся діяльність і координація спеціальних дій, акцій і провокацій проходить через Оперативно-аналітичний центр при Президентові Республіки білорусь. Цей орган негласно наповнений усіма повноваженнями для подібних дій.

Конкретно в цій ситуації можна припускати, що також причетний ОСАМ (Окрема служба активних заходів) прикордонного комітету рб - спецпідрозділ прикордонників. Крім того, підготовку диверсійних акцій, а також амуніції для проведення відбувається на базі 38-ї окремої десантно-штурмової «Брестської» бригади ССО. Таке вигідне розташування за кілька десятків кілометрів від кордону дає можливість щедро розгулятися на подібні провокації.

Залишається тільки питання, як далеко готовий зайти лукашенко, лавіруючи між апетитами кремля на відкриття нового фронту і своїм власним кріслом, яке давно вже захиталося.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *