Чому нардепи з Волині Палиця та Івахів «прогулюють» засідання ВРУ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Чому нардепи з Волині Палиця та Івахів «прогулюють» засідання ВРУ
image
Назар Тарадюк / 30.04.2024 / 0 Коментарів

Народні депутати від “За майбутнє” Степан Івахів та Ігор Палиця припинили відвідувати голосування у Верховній Раді ще у 2023 році, навіть на тлі необхідності голосування за важливі законопроекти.

Перший пояснює це тим, що йому це “не до душі”, другий – присутністю в залі депутатів від забороненої “ОПЗЖ”. Про це йдеться в матеріалі Bihus.Info.

“Я людина, яка по житті звикла щось діяти або на щось впливати. А поскільки Верховна Рада перетворилась на “піди нажми кнопку” – воно мені не до душі і не до серця” – так пояснив свою відсутність на голосуваннях з серпня 2023 року Степан Івахів. 

Івахів відомий як співзасновник групи компаній “Континіум”, яка контролює мережу АЗС WOG. Вірогідно, “не до серця” Івахіву Рада давно, бо в топі нардепів-прогульників він був серед лідерів ще до початку повномасштабного вторгнення. За майже 5 років депутатства депутат співініціатором лише 7 законопроектів, з яких тільки один став чинним актом. 

Судячи з даних сайту Верховної Ради України, Івахів жодного разу не був на голосуваннях з серпня 2023-го року. За словами нардепа, він перебуває в Україні і якби його попросили прийти на роботу, він би з’явився у ВР: “До мене ніхто не звертався, що мій голос є у такій великій необхідності. Якби звичайно сказали, що мій голос необхідний, я би звичайно кинувся і приїхав”. 

На запитання про відповідальність перед виборцями, нардеп відповів так: “Це моя політична відповідальність, але я з нею буду жити, мучитись і з нею і помру”.

Колега Івахіва по депутатській групі Ігор Палиця принципово не ходить на засідання ВР. 

“Після початку війни був внесений законопроект про заборону членам ОПЗЖ ходити на засідання Верховної Ради. Я сказав, що поки цей закон не пройде хоча б у регламентний комітет і не буде винесений на голосування в зал, я не буду знаходитися під однією стелею з колишніми членами ОПЗЖ” – пояснює нардеп.

Ігор Палиця додав, що перебуває в Україні і спілкується з виборцями. А щодо відповідальності за прийняття важливих законопроектів емоційно пояснив: “А який зміст, що я там буду сидіти? На кого я буду дивитися? На Качного? (народний депутат, обраний від забороненої нині “Опозиційної платформи – За життя” – ред.) У мене принципова позиція”.

Тим часом, рідня Ігоря Палиці продовжує розвивати бізнес – синові та колишній дружині нардепа належать готелі на австрійському лижному курорті. В Україні Захар та Оксана Палиця є власниками компанії ТОВ “Буковель”, яка розвиває гірськолижний курорт. Зараз ця фірма будує аквапарк прямо біля гірськолижних трас. 

Нардеп Палиця вважає, що це важливі інвестиції в країну: “А чим він відрізняється від завода, від фабрики? Якщо він платить податки, надає робочі місця. Чому це розважальний комплекс? Кожна копійка, яка зараз вкладається, інвестується в Україну і створює додаткове ВВП і додаткові робочі місця – треба цим людям дякувати”. 

Такі ж аргументи в Палиці і щодо планів рідні побудувати новий курорт в селі Бистриця, що недалеко від Буковелю. 

“Якщо буде курорт у Бистриці, то чи буде це Буковель, чи якась інша компанія, чи іноземні інвестори – я тільки за. Тому сьогодні потрібні робочі місця, потрібні податки”. 

Загалом, за спостереженням журналістів, більшість засідань Верховної Ради регулярно пропускає ціла низка народних депутатів. Частина з них має на це певні об’єктивні причини, решта ж або зникли “з радарів” повністю, або ж імітують бурхливу діяльність в соціальних мережах, не з’являючись фізично в парламенті.

Читайте також: Які зарплати нардепи з Волині отримали в 2023 році у Верховній Раді

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *