Чи буде Камінь-Каширська лікарня кластерною

image
Наш Інсайдер / 19.04.2023 / 0 Коментарів

Під час робочого візиту в Камінь-Каширський район народний депутат України від «Слуги Народу» Валерій Стернійчук ознайомився з медичними потребами лікарень у межах реалізації реформи. Спільно з начальницею РВА Ольгою Ващук, міським головою Віктором Пасем, помічником нардепа Іваном Сухацьким відвідали КНП «Камінь-Каширська центральна районна лікарня», зокрема приймальне відділення, облаштоване завдяки реалізації програми «Велике будівництво». Разом з директоркою медзакладу Людмилою Потягайло Валерій Стернійчук оглянув інфекційне відділення, рентгенкабінет, кабінети ультразвукової діагностики та комп’ютерної томографії.

Про це 19 квітня повідомили у прес-службі волинського осередку партії «Слуга Народу».

Крім того, з ініціативи нардепа заклад отримав потужний генератор (26 кВт), який слугуватиме в разі екстрених ситуацій.

«Приємно вражений інфраструктурною складовою та рівнем надання медичних послуг. Маю велику честь працювати з нашою командою для розвитку цієї галузі», – зазначив народний депутат Валерій Стернійчук.

Камінь-Каширська центральна районна лікарня обслуговує понад 64 тис. населення. Це переважно жителі Камінь-Каширської та Сошичненської громад.

Нагадаємо, в липні 2022-го Верховна Рада України ухвалила законопроєкт № 2347, який запускає наступний етап медичної реформи – формування спроможної мережі лікарень у кожній області, яка будуватиметься за принципом госпітальних округів. Кожна область – окремий госпітальний округ, який поділятиметься на кластери. В рамках одного госпітального округу медзаклади будуть розділені на надкластерні, кластерні та загальні. Щодо Камінь-Каширської лікарні, то медичний заклад у госпітальному окрузі попередньо запланований кластерним.

 

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *