Чи готові укриття та підвали луцьких шкіл?

image
Оля Коновалова / 14.07.2022 / 0 Коментарів

У Луцьку та громаді проінспектували підвальні приміщення, щоб визначити, чи можуть вони слугувати укриттями для учнів та персоналу навчального закладу під час повітряних тривог.

Про це поінформували під час засідання виконавчого комітету 13 липня, пишуть Волинські новини.

Станом на 10 червня встановлено, що у ЗЗСО громади, крім ЗЗСО № 1, 15, 29, 34, 35, 39, НРЦ, стан готовності споруд може бути визнано як «найпростіші захисні споруди, обмежено готові до використання за призначенням». Після приведення закладами освіти цих споруд у відповідність до вимог щодо утримання та експлуатації ЗСЦЗ їх може бути визнано як «найпростіші захисні споруди, готові до використання за призначенням».

Для ЗЗСО № 1 пропонується використовувати захисну споруду Волинського академічного обласного Українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка на Театральному майдані, 1. Варіанти укриття для учасників освітнього процесу ЗЗСО № 15 та НРЦ поки розглядаються.

Натомість у ЗЗСО № 29 (с. Прилуцьке), № 34 (с. Княгининок), № 35 (с. Клепачів), № 36 (с. Кульчин), № 39 (с. Шепель) приміщення, які можна використовувати в якості укриттів, відсутні.

Зазначимо, що підвальні приміщення закладів освіти з 24 лютого забезпечували укриття для жителів Луцької міської територіальної громади під час оголошення тривоги.

Раніше ми повідомляли, як облаштовують бомбосховище для учнів та педагогів ліцею села Зимне Володимир-Волинського району, а батьки учнів школа Селець, в якій укриття немає, просять дозволити проводити в ній очне навчання.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *