Наркоторговець і закладчик у суді казав, що служить в БОР «Луцьк»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Наркоторговець і закладчик у суді казав, що служить в БОР «Луцьк»
image
Назар Тарадюк / 03.05.2023 / 0 Коментарів

Член добровольчого формування територіальної громади БОР «Луцьк» опинився на лаві підсудних через торгівлю наркотиками. Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

Торік у лютому працівники поліції затримали молодого лучанина Дмитра Могильчука з великою партією наркотиків. Під час перевірки та подальшого розслідування правоохоронці встановили, що хлопець придбав через телеграм бот під назвою «Бот Скарбів» партію психотропних речовин PVP. Після того, як він розфасував усе в маленькі поліетиленові пакети та обмотавши їх синьою ізолентою – зробив одразу 7 закладок у Луцьку в районі вулиці 8-го березня.

Окрім цього, поліцейські встановили, що він також торгував і канабісом. Цю «травичку» і виявили працівники поліції під час обшуку його власного автомобіля «Renault Sandero»

Таким чином, Дмитра Могильчука затримали. Після встановлення низки фактів та отриманні усіх доказів його вини, хлопцю висунули обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України – торгівля наркотиками у великих розмірах.

Однак, молодик не визнав своєї вини у скоєному. Попри те, що правоохоронці виявили на його телефоні геолокації наркозакладок, які він зробив – Дмитро Могильчук доводив, що наркотики купував виключно для власного вживання. Мовляв інформацію у його мобільні телефони навмисно підкинули самі правоохоронці. Щодо лампочки і пакетиків з нашаруваннями, які були вилучені у нього – хлопець заявив, що все це належать його знайомим, але так і не назвав їхні імена для перевірки показань.

Матір Дмитра Могильчука у суді засвідчила, що ще у 2020 році помічала, як з квартири почали зникати гроші і згодом вона дізналась, що її син вживає наркотики. Вона також повідомила, що Дмитро після проведення обшуку проходив курс лікування від наркоманії в наркодиспансері.

Попри усі заперечення у суді було надано докази, того, що у хлопця під час обшуку вилучили не лише наркотики, а й вже розфасовані та підготовлені до продажу пакунки з дурманом. Також поліцейські провели відеозапис обшуку території за геолокаціями, вказаними у телефоних переписках закладчика разом з фотографіями місць, де і виявили приховані пакетики з PVP.

Хлопець всіляко намагався уникнути відповідальності за фактично вчинені ним кримінальні правопорушення. Зокрема, його захисник посилався на те, що обвинувачений ще дуже молодий, і навіть пройшов лікування проти наркоманії. Більше того, Дмитро Могильчук у суді наголошував на тому, що він служить у підрозділі Добровольчого формування Луцької міської територіальної громади «Батальйон оперативного реагування «Луцьк», де характеризується виключно позитивно.

Та попри усе – 21 вересня 2022 року Луцький міськрайонний суд оголосив вирок. Дмитра Могильчука визнали винним у незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів, вчинений повторно. Таким чином, бійцю БОР «Луцьк» призначили покарання у виді 6 років 6 місяців позбавлення волі, з конфіскацією всього належного йому майна на праві приватної власності.

Його захисник оскаржив вирок у суді. Однак Волинський апеляційний суд наприкінці березня 2023 року ухвалив залишити її без задоволення, а вирок Луцького міськрайонного суду - без змін.

Нагадаємо, раніше Insider Media розповідав про судові справи, в яких фігурують чинні та експосадовці, що заявляли про членство в БОР "Луцьк".

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *