Чому лучанам треба негайно погасити борги за комуналку?

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Чому лучанам треба негайно погасити борги за комуналку?
image
Оля Коновалова / 27.07.2021 / 1 Коментарів

Для того, аби «Луцьктепло» не купувало газ майже вдвічі дорожче, ніж зараз лучанам потрібно якнайшвидше погасити заборгованість за комунальні послуги.

У коментарі Інсайдер Медіа директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, зазначив що на сьогодні заборгованість лучан за тепло та гарячу воду складає 146 мільйонів гривень. 

Нещодавно підприємство уклало договір з «Нафтогаз трейдінг», згідно з яким підприємство купує газ за ціною 7 420 гривень за 1 000 кубометрів. 

Однак, ця ціна буде актуальною лише за умови 100% оплати за газ. 

Несвоєчасна оплата може призвести до того, що з «Луцьктеплом» розірвуть договір, укладений із «Нафтогаз» на вигідних умовах, і підприємство буде змушене купувати газ за ринковою ціною, а це більше 15 000 гривень за місяць.

«Рівень розрахунків лучан станом на початок року не дозволяє нам оптимістично дивитись в зиму та провести 100% розрахунок газ. Лучани мають розуміти, що часу обмаль. Ми проаналізували наші фінансові можливості та рівень розрахунків населення. Найважче нам прийдеться на жовтень-листопад-грудень. Буде так званий касовий розрив, адже похолодання буде наростати і залежність від енергоресурсів теж. Відповідно, вартість послуги буде зростати, але споживач буде за неї платити місяцем пізніше», наголосив Іван Скорупський.

Тож, аби мати можливість купувати газ за ціною 7 420 гривень за 1 000 кубометрів, лучани повинні до 1 жовтня сплатити борги за комуналку.

«Є споживач, є ціна і є послуга. Споживач має ціну заплатити, а ми маємо послугу надати якісно», резюмував директор ДКП «Луцьктепло».

Коментарі (1):

  1. а з чого його платити? дайте зарплати нормальні

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *