Чорногорія почала заморожувати нерухомість росіян

image
Оля Коновалова / 28.07.2022 / 0 Коментарів

Майно двох російських громадян, які підпали під санкції Євросоюзу, заморозила влада Чорногорії.

Зазначається, що Управління майном Чорногорії заблокувало нерухомість неназваного громадянина росії у Жабляку і російського політика марата баширова у прибережному курорті Будва. До слова, баширов є лідером проросійських сепаратистів Луганської області на Сході України.

У квітні уряд підтвердив виконання санкцій Євросоюзу проти росії, до яких Чорногорія приєдналася 1 березня. Відповідно до обмежувальних заходів, Чорногорія закрила свій повітряний простір для російської авіації та доступ до своїх аеропортів, а також припинила операції з центральним банком росії.

Чорногорія також приєдналася до заборони SWIFT щодо семи російських банків, заморозила майно громадян росії та України, включених до обмежувальних списків ЄС, і призупинила мовлення російських державних ЗМІ.

До речі, протягом багатьох років Чорногорію називали "російським VIP-курортом" – улюбленим місцем відпочинку російських олігархів. За деякими даними, понад 40% нерухомості в Чорногорії належить росіянам, зокрема деяким колишнім політикам і мільярдерам.

У липні Центральний банк Чорногорії заявив, що росіяни, як і раніше, є найбільшими покупцями нерухомості в країні, після того, як з лютого вони купили нерухомість на 20 млн євро.

До речі, у червні Чорногорія була однією із трьох країн, які відмовилися пропустити борт глави мзс рф лаврова, який летів з візитом у Сербію.

Що цікаво, минулого року росіяни та компанії з рф інвестували в економіку Чорногорії понад €129 млн.

Загалом, за словами посла рф у Підгориці Владислава Масленніка, за останні 15 років російські громадяни вклали до Чорногорії мінімум €1,5 млрд.

Таким чином, росія – найбільший інвестор у чорногорську економіку.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *