Депутат Луцькради Андрій Костенко — про ГО «Волинський Актив Молоді»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Депутат Луцькради Андрій Костенко — про ГО «Волинський Актив Молоді»
image
Наш Інсайдер / 20.04.2023 / 0 Коментарів

Останнім часом у Луцьку не стихають обговорення щодо виїздів за кордон волонтерів для завезення гуманітарної допомоги та закупів необхідного для наших військових. В епіцентр одного з таких обговорень потрапила громадська організація «Волинський Актив Молоді». Зокрема, інформацію про те, що багато волонтерів виїхало саме від цієї ГО поширив телеканал «Аверс», який, нагадаємо, нещодавно програв суд, адже у чотирьох сюжетах поширив неправдиву інформацію щодо волинського бізнесмена Михайла Смолки.

Тож редакція Insider Media поспілкувалася з керівником ГО «Волинський Актив Молоді» Андрієм Костенком, який прокоментував підозри та звинувачення, які лунали в його бік від телеканалу «Аверс».

«М’яко кажучи інформація була висвітлена однобоко і неправильно. Тому я хотів би розповісти все і донести свою позицію, а не так як вони вигадали», - каже він.

- Що саме вигадав телеканал «Аверс» і видання «Волинські Новини»?

- Перше, це якийсь абсурд. Мовляв, вони не могли мене знайти і зі мною зв’язатися. В сучасному світі будь-яку людину можна знайти, а тим більше мене. Я депутат Луцької міської ради, я перед виходом їхнього сюжету був на сесії міської ради, мене бачив весь депутатський корпус, журналісти були присутні… Якщо б вони хотіли – вони б  мене знайшли, а вони сказали, що мене розшукували, але не знайшли.

Друге. Вони приплітають організацію «Волинський Актив Молоді» і пов’язують з народним депутатом Валерієм Стернійчуком. Так, він був її засновником, але це було багато років тому. І пов’язувати їх — це ніби виставляти претензію власнику заводу, який продав його 5 років тому. Не розумію цієї ситуації, бо знаю Валерія давно і з перших днів війни він співпрацює з сотнями волонтерів і організацій, як в Україні так і за кордоном.

І чому саме акцентують увагу саме на моїй громадській організації, хоча є декілька громадських організацій, з якими він співпрацює набагато тісніше і більше, ніж з нами.

Третє. Керівник фракції «Слуга Народу» в міській раді, мій керівник – це Роман Анатолійович Бондарук, з яким ми багато займаємося волонтерською діяльністю і координуємо різні процеси нашої організації.

Зокрема, й він просив подати на виїзд когось з волонтерів. Також через нього це часто в терміновому порядку робив міський голова Ігор ПоліщукТому не розумію, чому задають питання Стернійчуку Валерію, а не знайдуть мене або Романа Анатолійовича.

- Мова йде про велику кількість волонтерів, які виїжджали за кордон за благодійною допомогою від ГО?

- Так. Є інформація висвітлена телеканалом «Аверс». Що від нашої організації виїжджало багато волонтерів. Можу сказати, що я цього не приховую. Ми одні з перших з перших днів війни ми почали шукати допомогу від колег за кордоном для війська, для медиків, для цивільних.

Багато волонтерів їздили. На рахунок того, що каже «Аверс» ніби тільки 20 тонн допомоги привезли за цей час. Я не можу на це не відреагувати. Бо були такі дні що ми тільки за день привозили по 3-4 вантажівки 20-тонні. Всі ці звіти є в Фейсбуці наших волонтерів, тому це можна елементарно перевірити. Мабуть, якщо зібрати всі фотографії зі звітів, то вони будуть важити 20 тонн.

Дуже прикро, що протягом більш як року діяльності ми не були потрібні «Аверсу» та іншим, а коли виявили нібито скандальну інформацію, то відразу нами зацікавилися.

 

- Але чи зверталися до вас представники інших ГО чи волонтерів, щоб внести від вашої ГО з проханням внести їх на виїзд за кордон?

- Так, звичайно зверталися, тому що ми знали як все правильно зробити і ми їм допомагали. Вносили в систему «Шлях.» Зверталися з військових частин, що в них є конкретний волонтер, який хоче виїхати за кордон і пригнати для них автомобіль.

- Чи могли б ви назвати тих людей, які виїжджали за кордон, по системі «Шлях» через вашу ГО?

- Звичайно можу. Це не є секрет. Є всі звіти і документи, де можна побачити хто від кого подався і виїхав. Телеканалу «Аверсу» я міг би це все надати, якщо б їх це так цікавило. Але по якійсь причині вони не можуть мене знайти.

І взагалі якщо вже брати те, що пов’язують нашу організацію і партію Слуга Народу, то логічно, що я як депутат Луцької міської ради і мій безпосередній керівник, голова фракції «Слуга Народу» Роман Бондарук, то журналісти «Аверсу» могли звернутися до нього за якимись поясненнями.

Шановні лучани! Я вважаю, що цей телеканал часто публікує неправдиву інформацію, і це вже було доведено не один раз багатьма людьми в судах, бо вони програвали суди за те, що вони публікували неправдиву інформацію. Тим самим вони дискредитують волонтерський рух наш в Україні і всіх тих людей, які працюють на перемогу України.

 

Тому далі буде. У нас все записано: хто від кого і куди…

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *