Діти з Волині разом з Клопотенком взяли участь у фіналі гри від ЮНІСЕФ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Діти з Волині разом з Клопотенком взяли участь у фіналі гри від ЮНІСЕФ
image
Назар Тарадюк / 24.05.2024 / 0 Коментарів

22 підлітків з 16 міст України зустрілися у фіналі гри про здорове харчування “ГраЇмо” спільно з Першою леді України Оленою Зеленською, шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та Муніром Мамедзаде, головою Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

“ГраЇмо” — це інтерактивна кулінарно-освітня гра для підлітків та молоді віком від 10 до 17, яка складається із активностей про здоровий спосіб життя та корисне харчування. Майже 25 000 підлітків і молоді з 39 громад по всій Україні взяли участь у програмі за 12 місяців та пройшли тематичні завдання в  чат-боті проєкту.  

«Ця гра – іще одна важлива грань реформи шкільного харчування, яку здійснює Україна. Лише так – свідомо, за участю всіх членів родини – можна виростити покоління зі здоровими харчовими звичками. Звісно, важко завжди дотримуватися ідеалу «здорової тарілки». Але знати його потрібно, бо з наших знань і починаються правильні рішення», – зазначила дружина Президента. 

Протягом року учасники “ГраЇмо” могли брати участь у різних інтерактивних активностях, а переможці двох півфіналів змагались за місце найкращих знавців принципів здорової тарілки у Києві. У події взяла участь молодь з Хмельницького, Чорноморська, Києва, Вишневого, Сновську, Плотича, Городища, Фастова, Заводського, Тернополя, Луцьку, Харкова,  Буча та Здолбунова. 

«Ми в ЮНІСЕФ повністю підтримуємо ініціативу Першої леді України щодо популяризації здорових харчових звичок і способу життя, що також є важливим напрямом політики уряду із забезпечення здорового майбутнього молодого покоління. Здорове харчування є одним із ключових елементів добробуту дітей, і воно має стати свідомим та зваженим вибором українців. Ми впевнені, що наші спільні зусилля допоможуть українцям жити здоровим життям», – зазначив Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде. 

Суддями заходу були керівник офісу реформи шкільного харчування Орест Степаняк, дитячий нутриціолог Вікторія Стельмах. Кожного учасника та учасницю фіналу  запросили на тематичний бранч з Євгеном Клопотенком і  нагородили не тільки корисними подарунками, а й власними шефськими фартухами. 

“У мене немає своїх дітей, але мені постійно хочеться робити щось добре для інших. Щоб українські діти їли краще. Щоб через їжу підтримувалося і їхнє фізичне та ментальне здоров'я, і міцнішав культурний код. Наприклад, цей проєкт. Він показав, що підлітки можуть вчитися основ здорового харчування в ігровій формі. Можуть обирати для свого раціону смачне й корисне, а не лише смачне. Можуть рости здоровими  українцями, оскільки вміють правильно обирати їжу, яка не тільки впливає на їхній організм, а й на їхнє майбутнє”, — коментує шеф-кухар Євген Клопотенко.

Проєкт “ГраЇмо” створений ініціативою з поліпшення культури харчування Cult Food шеф-кухаря Євгена Клопотенка за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні в межах програми з формування здорового харчування серед дітей та молоді.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *