До ліквідації поривів на тепломережах треба залучати приватні організації, – Ігор Поліщук

  • Головна
  • НОВИНИ
  • До ліквідації поривів на тепломережах треба залучати приватні організації, – Ігор Поліщук
image
Оля Коновалова / 02.11.2021 / 0 Коментарів

У Луцьку активно усувають аварії на тепломережах.

Про це під час оперативної наради у луцького міського голови повідомив директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський.

Станом на сьогодні тривають роботи з ліквідації поривів на вул. Лесі Українки 23, Конякіна, 14 та Гетьмана Мазепи. Ці будинки поки без опалення.

«На жаль зношеність теплових мереж на 80% не дає змогу забезпечити теплом усіх споживачів. Від початку опалювального сезону зафіксували 44 пориви, над ліквідацією яких працюють 6 бригад.

Станом на сьогодні є ще 17 поривів, але деякі з них незначні, а тому подача тепла до об’єктів не припинялась. Найбільший прорив був на магістральній мережі на просп. Соборності 42, 42 а. В більшості випадків аварійні роботи призводять до заміни великої протяжності теплових мереж. Зокрема, при ліквідації прориву біля гімназії №4 замінили 28 метрів трубопроводів; біля  СЗОШ №5 – 33 метри трубопроводу, біля ЛНВК №22 – 38 метри трубопроводу, біля ЗОШ №16 та ДНЗ №8 – 48 метрів тепломереж», - повідомив Іван Скорупський.

Вчора, 1 листопада, відновили подачу тепла в будинки за адресами Київський майдан 1, 3, 5, 7. Сьогодні тривають роботи з відновлення подачі тепла до будинків за адресами пр. Відродження, 14 б та пр. Молоді, 6.

Як зазначив міський голова Ігор Поліщук в майбутньому треба розглядати варіант залучення підрядників з приватних організацій для ліквідації аварій.

«Цього року в нас є 6 бригад, раніше їх було менше, а тому усунення недоліків тривало б ще довше. Зварювати труби вони не будуть, але можуть вирити яму важкою технікою для того, щоб дістатись до місця пориву. Треба зараз скласти перелік найбільш зношених мереж, які є потенційно небезпечні. І, звісно, починати роботу по залученню пільгового кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку», - наголосив Ігор Поліщук.

Та додав, що наразі найпроблемнішою ділянкою є частину тепломережі від ринку «Формула» і до переходу до гіпермаркету на пр. Соборності.

«Заміна цієї ділянки коштує 16 мільйонів гривень. Коштом міського бюджету вирішити цю проблем неможливо, тому потрібно залучати кошти донорів».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *