Додаток, за який мерія Луцька заплатить 744 тис, вчасно не зробили

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Додаток, за який мерія Луцька заплатить 744 тис, вчасно не зробили
image
Наш Інсайдер / 31.07.2023 / 0 Коментарів

Додаток «Таємниця двох веж»,  який створили для Луцької міської ради в межах проєкту просування історичної спадщини Луцька та Любліна за допомогою інноваційних технологій, вчасно не запрацював.

Нагадаємо, що згідно тендерної документації додаток мали завершити 20 червня. Згодом підписали додаткову угоду, відповідно до якої він мав бути готовим на 17 липня. Проте сьогодні, 31 липня, його не можливо на жодному майданчику, де можна завантажити подібні додатки.

Insider Media звернувся за коментарем до Луцької міської ради. Так, в управліні міжнародного співробітництва та проектної діяльності повідомили, що додаток наразі проходить тестовий етап. 

Керівниця управління Анна Вінцюк запевнила, що він стане доступним для загалу протягом тижня, про що буде повідомлено на усіх медіа-майданчиках муніципалітету. "Повірте, цей проєкт реалізується за грантові кошти і ми  зацікавлені у тому, щоб додаток був максимально якісним. Також ми опублікуємо відео презентації проєкту, в якому розкажемо про цей додаток", - додала посадовиця.

Нагадаємо, що технічне завдання полягало в створенні мобільного додатку «Таємниці двох веж», який повинен бути українською й англійською мовами й сумісним з Android та iOS. У рамках виконання завдання необхідно: створити 3Д моделювання та анімацію 10 персонажів - героїв квесту, що відповідають 10 історичним пам’яткам туристичного маршруту; розробити віртуальні карти, де представлені історичні локації міст Луцьк та Люблін; зробити спецефекти при демонстрації аксесуарів, одягу та особистих речей, що характерні професії та соціальному статусу героїв.

Крім цього, 10 персонажів потрібно озвучити двома мовами - по 4 хвилини на кожного - історію про героя, історія про пам’ятку, три окремих фрази та спецефекти (при демонстрації аксесуарів).

Окрім створення додатку в межах проєкту "Таємниці двох веж: просування історичної спадщини Луцька та Любліна за допомогою інноваційних технологій" планувалася низка заходів, загальний кошторис яких становив 36 770,00 євро. З цієї суми лише  3 677,00 євро були внеском місцевого бюджету, а решта - грантові кошти.

Зауважимо, що ідею цього додатку піддали критиці в соцмережах. Так, один з користувачів відзначив, що переможець тендеру - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "МЕМО.ЮА" - немає у портфоліо досвіду з виготовлення подібних додатків. До того ж жодна луцька компанія не подалася на участь в цьому проєкті.

Поіронізував він і щодо участі міського голови Ігоря Поліщука в якості персонажа додатку.

 

 

 

 

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *