Докорінна зміна системи харчування в школах: волиняни взяли участь в обговоренні

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Докорінна зміна системи харчування в школах: волиняни взяли участь в обговоренні
image
Оля Коновалова / 24.06.2021 / 2 Коментарів

Реформа системи шкільного харчування – тема, про яку говорили під час другого дня Всеукраїнського форуму «Україна 30. Здорова Україна».

Про це на своїй facebook-сторінці повідомив голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Губернатор, спільно із начальником управління освіти і науки облдержадміністрації Людмилою Плахотною та начальником управління освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради Віктором Бичковським, представляв Волинь на Всеукраїнському форумі та взяв участь в обговоренні важливих ініціатив Президента України та Першої леді щодо збереження здоров’я учнівської молоді.

«Кожен з нас, а особливо той, хто має дітей, розуміє важливість проблеми здорового харчування. Тим паче, що сучасні реалії, зокрема, екологічна ситуація, спосіб та ритм життя, ставлять посилені, особливі вимоги до збереження здоров’я.

Цілком згідний з думкою, що не варто випробовувати своє здоров’я на міцність, а навпаки, необхідно з дитинства берегти його та зміцнювати. Тому слоган «Здорові діти сьогодні – здорова нація завтра» цілком логічний, а ініціативи Президента України та Першої леді щодо популяризації здорового способу життя серед учнівської молоді – насправді актуальні та надважливі», - зазначив Юрій Погуляйко.

Другий день Всеукраїнського форуму «Україна 30. Здорова Україна» розпочався з демонстрації сучасної шкільної кухні – інтерактиву від шеф-кухаря, автора нового шкільного меню Євгена Клопотенка та співзасновника ГО «Національна асоціація громадського харчування» Ореста Степаняка. На очах гостей Форуму готували страви з меню шкільного харчування, які повинні відповідати вимогам здорового харчування та рекомендаціям ВООЗ і МОЗ – вони мають бути безпечні, корисні та смачні.

Євген Клопотенко розповів, яким має бути готування їжі в шкільних їдальнях. Своєю чергою Орест Степаняк говорив про міжнародний досвід організації шкільного харчування та наголосив на важливості технологічної карти у шкільній кухні.

Також продемонстрували наскільки полегшиться робота кухарів навчальних закладів за допомогою сучасного обладнання.

Опісля Перша леді України Олена Зеленська зазначила що, на якість навчального процесу впливають енергія та здоров’я дитини, які тісно взаємопов’язані з якістю харчування.

Відтак, Перша леді України наголосила, що потрібно докорінно змінити харчування в школах та запровадити систему ХАССП в освітніх закладах, аби гарантувати безпеку харчових продуктів. Окрім того, Олена Зеленська заявила про необхідність термінового запровадження гігієнічних вимог до харчоблоків, розташованих у навчальних закладах.

Коментарі (2):

  1. манка з комочками - зе бест

  2. скоріше б вже це зробили, бо оті котлети пластмасові з макаронами і булочки дріжджові...

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *