Допомога для ЗСУ застрягає на кордоні через поляків, - волонтер

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Допомога для ЗСУ застрягає на кордоні через поляків, - волонтер
image
Назар Тарадюк / 15.02.2024 / 0 Коментарів

Українські волонтери не можуть ввезти в країну автомобілі для ЗСУ, комплектуючі до дронів, до антидронових комплексів, а також ліки, бо польські фермери блокують кордон.

Про це розповів волинський волонтер Сергій Тимчук.

За його словами, за останні дні він отримав безліч дзвінків від інших волонтерів, яких не пускають на польському кордоні.

"Зараз у нас багато автомобілів, багато ліків. Багато того, що потрібне нашим військовим, не може заїхати в Україну. У той час, коли військові захищають Україну, захищають всю Європу від російської навали, Польща замість того, щоб робити все, аби допомога якнайшвидше доїжджала до наших бійців, блокують її", - сказав Тимчук.

На його думку, фермери штучно створюють умови, аби допомога не надходила. Як зауважив Тимчук, мітингарі в черзі блокують машини волонтерів на рівні з комерційними та не дають проїхати. Тому благодійники змушені чекати в черзі дуже довго або ж їхати через інші країни.

"Хочемо звернутися до нашого уряду, аби допоміг, аби включився в переговори, аби почали домовлятися з польським урядом, щоб спільно вирішили цю проблему й змогли розблокувати кордон", - сказав волонтер.

9 лютого 2024 року в Польщі заблокували залізницю «Грубешів — Володимир-Волинський», а також рух вантажівок через «Ягодин»

На «Ягодині» поляки висипали з вантажівок українське зерно. Тому посольство України в Польщі звернулося до поліції. У Польщі порушили справу через розсипане зерно. А потім Польща перепросила в України за висипане зерно

На тлі протестів польських фермерів під пунктом пропуску «Ягодин» українські перевізники організували 15 лютого акцію протесту.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *