Ексдиректора луцького підприємства ВАКС засудив до 10 років колонії

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Ексдиректора луцького підприємства ВАКС засудив до 10 років колонії
image
Назар Тарадюк / 16.03.2023 / 1 Коментарів

Колишньому директору державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» Степану Москвичу Вищий антикорупційний суд призначив 10 років позбавлення волі, а ексначальнику елеватора підприємства Леоніду Тимофіюку – 7,5 років колонії.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«16 березня 2023 року у Вищому антикорупційному суді за участю прокурорів САП оголошено обвинувальний вирок, яким колишнього директора ДП «Луцьке КХП №2» та ексначальника елеватора визнано винуватими у розтраті майна ПАТ «Аграрний Фонд», а саме 26 тон зерна на загальну суму 56 млн грн, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – інформує САП.

Ексдиректору ДП Москвичу призначили покарання у виді 10 років позбавлення волі із забороною обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 3 роки, та з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна (а це понад 50 об'єктів нерухомості, корпоративні права 6 юридичних осіб та автомобіль BMW X5).

Колишньому начальнику елеватору Тимофіюку суд визначив покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі із забороною обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 3 роки , та з конфіскацією частини належного йому на праві власності майна.

Вирок ВАКС може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

За версією обвинувачення, ПАТ «Аграрний фонд» (100% акцій належать державі) в листопаді 2013 року передав збіжжя на відповідальне зберігання до Луцького КХП №2. Його тодішній керівник Москвич без отримання дозволу власника зерна вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. Відвантаження забезпечив на той момент начальник елеватора Тимофіюк. У такий спосіб упродовж лютого-червня 2014 року з елеватора Луцького КХП №2 вивезли понад 26 тисяч тон збіжжя, яке належало ПАТ «Аграрний фонд», що завдало підприємству збитків на суму понад 56 млн грн.

Коментарі (1):

  1. Це дуже добре. Не давно чітав що водія якій збив насмерть засудили на 4 рок....

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *