Епіфаній нагородив шведів, Сергія Порохнавця і Назара Романюка. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Епіфаній нагородив шведів, Сергія Порохнавця і Назара Романюка. ФОТО
image
Наш Інсайдер / 17.10.2024 / 0 Коментарів

Епіфаній, митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України, нагородив низку волонтерів з Швеції та їхніх українських колег Сергія Порохнавця та Назара Романюка.

Урочиста подія сталася 15 жовтня у Києві на Михайлівській площі.

Волонтери їхали з благодійними вантажами у прифронтові регіони України, а у столиці мали нагоду зустрітися з владикою і передати три потужних електрогенератори для лікарень столиці.

Його Блаженство супроводжували архієпископ Володимирський і Нововолинський Матфей та архієпископ Вишгородський Агапіт, - повідомили у пресслужбі ПЦУ. Електрогенератори для забезпечення енергонезалежності Київської міської клінічної лікарні №4, Київської міської клінічної лікарні №8, Київської міської клінічної лікарні №11 та Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря були отримані за сприяння Благодійного фонду «Шведський центр допомоги» та шведських організацій «Ukrainahjälpen Filippus» і «Power Up Ukraine».

Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви подякував благодійникам  за підтримку нашої держави у непростий час повномасштабної російської агресії та відзначив їх церковними нагородами.

Так, керівник "Шведського Центру Допомоги" Сергій Порохнавець отримав з рук владики орден Архистратига Михаїла 2 ступені.

Представник Координаційного центру Волинської ОВА Назар Романюк - орден Святого князя Володимира 3 ступені.

Волонтери з Швеції Sjöström Jan Bertil та Jakobsson Lennart Christer нагороджені медалями за жертовність до України.

Крім того, владика Епіфаній відзначив Благословенною грамотою від предстоятеля організації Ukrainahjälpen Filippus та PowerUpUkraine.

У своєму слові Митрополит Епіфаній підкреслив важливість благодійності, добрих справ й допомоги ближнім та закликав до єднання заради перемоги над окупантами і досягнення справедливого миру.

 

 

 

 

 

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *