Фірма депутата Волиньради відремонтує частину вулиці за 900 тис. грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Фірма депутата Волиньради відремонтує частину вулиці за 900 тис. грн
image
Назар Тарадюк / 04.06.2024 / 0 Коментарів

На Ковельщині в селі Уховецьк поточний ремонт дорожнього покриття частини вулиці Толока замовила Колодяжненська сільрада.

Підряд на виконання робіт отримала компанія «Ідея», що належить дружині депутата обласної ради Віктора Козака. Інформація про тендер оприлюднена у системі публічних закупівель «Prozorro», -  пише «Сила правди».

Відкриті електронні торги щодо ремонту ділянки дороги на вулиці Толока у селі Уховецьк Ковельського району відбулися 2 травня. 

Участь у тендері взяли приватне підприємство «Роудіз» з Луцького району і товариство з обмеженою відповідальністю «Ідея», що зареєстроване у Ковелі. Остання фірма і перемогла з ціновою пропозицією у 844,6 тисячі гривень, що на 142 тисячі гривень дешевше, ніж пропозиція іншого учасника – 986,6 тисячі гривень. 

10 травня 2024 року сільрада підписала договір з підприємством «Ідея» про надання послуг. Згідно з цим документом, виконавець має прогрейдерувати дорогу, ущільнити ґрунт котками і насипати 15-сантиметровий шар щебеню. Як розповіла відповідальна за закупівлі працівниця сільради Людмила Марчук, йдеться про ремонт відрізку дороги у 405 метрів. Загалом протяжність вулиці Толока сягає майже двох кілометрів. 

Роботи мають завершити до 31 серпня 2024 року.

Підприємство «Ідея» було створене у 2003 році і є сімейним бізнесом Віктора Козака – депутата Волинської обласної ради нинішнього та двох попередніх скликань. Наразі власницею фірми вказана його дружина Мирослава, а сам депутат є керівником підприємства. Фірма почала активно отримувати бюджетні замовлення ще з 2016 року. Це відбулося після призначення Віктора Козака у 2015 році головою Ковельської районної державної адміністрації. На період роботи в органах влади він припиняв керівництво фірмою.

Компанія «Ідея» є частим підрядником на ремонтах та будівництві доріг у Ковелі. За даними аналітичного ресурсу Сlarity project, з 2021 року фірма отримала від управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Ковельської міської ради замовлень щонайменше на 99 мільйонів гривень.

Нагадаємо, ТОВ «Ідея» у перший рік війни отримало 9,7 мільйона гривень на ремонти місцевих доріг у Волинській області і за сумою замовлень вийшло на друге місце серед 16 підрядників.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *