Франція хоче відмовитись від російської нафти

image
Оля Коновалова / 05.06.2022 / 0 Коментарів

Франція шукає альтернативу російським джерелам енергії і вже веде переговори з Об'єднаними Арабськими Еміратами про постачання нафти та дизельного палива.

Міністр фінансів Бруно Ле Мер сказав, що Франція також планує прискорити інвестиції в перехід на чистішу енергію, наприклад, прискорити розгортання морських вітряних електростанцій, щоб підвищити незалежність країни.

"Ми шукаємо альтернативи постачання газу чи дизельного палива з Росії. Наприклад, Об'єднані Арабські Емірати можуть стати рішенням хоча б тимчасово для заміни російської нафти і дизельного палива. Це обговорення, які вже розпочалися з Об'єднаними Арабськими Еміратами", - сказав Ле Мер.

Минулого тижня Європейський Союз схвалив шостий пакет санкцій проти Росії у зв'язку з війною в Україні, який включав часткову заборону імпорту російської нафти.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в результаті угоди імпорт російської нафти до ЄС до кінця року скоротиться приблизно на 92%. Він також сказав, що не можна виключати ембарго на газ.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *