«Генератори, тепловізори та одяг для військових»: поляки передали Камінь-Каширській громаді допомогу

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Генератори, тепловізори та одяг для військових»: поляки передали Камінь-Каширській громаді допомогу
image
Іра Поліщук / 13.11.2022 / 0 Коментарів

В умовах воєнного стану українські громади навіть в тилу потребують підтримки й допомоги. Камінь-Каширська міська рада знаходить її у закордонних партнерів. Так, нещодавно представникам громади вдалося поглибити співпрацю, зокрема, із гміною Біляни Республіки Польща.

Про це пише газета «Полісся».

Задля підготовки спільних проєктів з польськими партнерами минулого тижня у Польщі побувала офіційна делегація Камінь-Каширської міської ради. Очільник нашої громади Віктор Пась разом із заступником Анатолієм Шевчиком, начальником відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Надією Савчук зустрілися з вуйтом гміни Біляни Збігневом Возняком та керівником відділу інфраструктури і середовища уряду гміни Біляни Ярославом Краснодембським. За “круглим столом” обговорили перспективи майбутньої співпраці в напрямках туризму, охорони здоров’я та енергетики. А тим часом поляки висловили готовність надавати матеріальну підтримку для нашої громади. Зауважимо, що з початку війни від них камінь-каширці отримували допомогу вже двічі: пожежний автомобіль та медикаменти для Збройних сил України. Тож і тепер делегація повернулася з потрібними у цей час речами.

— Щоб жителі Камінь-Каширської громади не залишилися повністю без світла, зв’язку, тепла та води на випадок пошкодження електромереж внаслідок ворожих російських збройних атак чи припинення через це електропостачання, гміна Біляни презентувала 7 генераторів. Потреба у таких апаратах наразі мають заклади освіти, водозабор, очисні споруди. Тож будемо міркувати про ефективне використання отриманих пристроїв, — розповідає міський голова Віктор Пась.

Разом з тим, за словами очільника громади, польські партнери передали камінь-каширцям тепловізори та одяг для військових. Загалом вартість допомоги від гміни Біляни склала 45 304,93 злотих. І невдовзі нашій громаді знову можуть надати підтримку. Мова велася про автомобіль для шерифа.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *