Свобода vs За майбутнє: чому конфліктують «друзі» з Луцької райради

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Свобода vs За майбутнє: чому конфліктують «друзі» з Луцької райради
image
Назар Тарадюк / 18.09.2023 / 0 Коментарів

Новопризначений голова Луцької районної ради Олександр Гурський (партія "За майбутнє") відхилив прохання депутатів щодо скликання позачергової сесії. Це обурило його заступника Сергія Сівака з "Свободи", який був серед авторів звернення щодо діяльності на посаді міського голови Ківерців Олександра Ковальчука.

Зокрема, Сівак заявив, що Гурський "пробив дно цинізму".  

"Читати відповідь голови Луцької райради дивно та огидно. Я можу лише припустити, що змусило його дати таку відверто хамську відписку. Можливо, у нього забракло мужності зареєструвати проєкт звернення по меру Ківерець. Або його паралізував страх, що звернення про діяння його друга дійде до Зеленського", - вказано в його зверненні.

"Крапка в цій історії не поставлена. Фракція ВО "Свобода" наполягатиме на включенні проєкту звернення у порядок денний сесії", - заявив депутат.

 

 

Написав про цю ситуацію і депутат Луцької райради Євгеній Мікоян.

"Як представник фракції Громадянський Рух «СВІДОМІ» сьогодні взяв участь у засіданні президії Луцької районної ради. Представники фракцій зібралися, щоб обговорити питання скликання позачергової сесії районної ради, яку ініціювали ряд депутатів, у зв’язку з ситуацією навколо Ківерцівського міського голови та необґрунтованих витрат бюджетних коштів.

З незрозумілих мені причин голова Луцької районної ради відхилив прохання депутатів щодо скликання позачергової сесії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 травня Олександр Омельчук заявив, що склав повноваження і виїхав за кордон через тиск і погрози. Згодом з'ясувалося, що він виїхав за кордон у відрядження, з якого так і не повернувся. Заяву про складання повноважень в раду він не подавав. Натомість стало відомо, що його дружина Ольга продає їхній будинок, автівку та деяке інше майно. Також правоохоронці повідомили, що Омельчук фігурує в справі пов'язаній з розкраданням майна.

Згодом поліція оголосила його в розшук, а суд дозволив арештувати частину майна.

А в червні Луцька районна рада з порушеннями і бойоктом від опозиції таки обрали головою Олександр Гурського, кандидатуру якого підтримала "більшість" зібрана з депутатів "Слуги народу", "За майбутнє", "Батьківщина", "Свобода", і декілька депутатів з фракції "Європейської Солідарності", які відмовилися підтримувати бойкот. Вів ту сесію Сергій Сівак, і хоча голосування було таємним, але його результати вказують на те, що кандидатуту Гурського міг підтримати і пан Сівак. 

Більше про скандальну сесію дивіться у відео:

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *