Майно голови Луцької райради арештували

image
Назар Тарадюк / 06.06.2023 / 0 Коментарів

Майно ексголови Луцької районної ради Олександра Омельчука арештував Волинський апеляційний суд.

Це зробили за клопотанням правоохоронців, – пише Сила правди.

Перша судова інстанція клопотання не задовольнила. Апеляційний суд зробив це частково. Зокрема, арештував майно самого Олександра Омельчука, а не всієї його сім’ї, як це просили правоохоронці. Про це йдеться в ухвалі Волинського апеляційного суду від 1-го червня.

Старший слідчий слідчого управління Головного управління Нацполіції у Волинській області звернувся до Луцького міськрайонного суду, аби накласти арешт на майно підозрюваного у кримінальному провадженні голови-втікача Луцької районної ради Олександра Омельчука. В тому числі й те, яке перебуває у спільній власності сім’ї, – будинок у Прилуцькому, автівки. Однак, суддя Андрій Сівчук відмовив у задоволенні клопотання із мотивів, які наразі невідомі, оскільки ухвала суду впродовж майже двох тижнів досі не розміщена у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Правоохоронці оскаржили відмову до Волинського апеляційного суду. Тут колегія суддів у складі Віталія Денісова, Олега Клока і Петра Борсука прийняла інше рішення: арештувати майно, яке належить безпосередньо експосадовцю, а це автомобіль «Kia Sportage» 2018 року випуску та причіп «ГКБ 8527» 1986 року випуску. Арештовувати інше майно, яке перебуває у спільній власності, суд не став.

Нагадаємо, 13 травня Омельчук опублікував відео, де заявив про тиск і погрози, через які він нібито виїхав за кордон. Проте згодом він видалив відео. Виявилося, що поліція веде розслідування щодо розкрадання майна, в якому фігурує Олександр Омельчук.

Волиняни переважно негативно відреагували на заяву Омельчука, називаючи його неприємними слова і навіть "маріонеткою Палиці".

Також стало відомо, що Омельчук під час виїзду користувався запрошенням громадської організації «Help Ukraine», один з засновників якої є депутат райради Юрій Бондарук. Той заявив, що нічого про виїзд Омельчука не знав.

А вже 22 травня стало відомо, що дружина Олександра Омельчука розпродає його майно. Будинок, автівку та деяке інше майно знайшли на сайті сервісу оголошень «OLX.ua».

Того ж дня чиновника поліція оголосила в розшук. За інформацією джерел, він міг опинитися в Канаді або у Словаччині.

Читайте також: Хто може замінити голову-втікача Омельчука на чолі Луцької райради

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *