Як Коломойський через ПриватБанк крав гроші в українців. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Як Коломойський через ПриватБанк крав гроші в українців. ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 02.10.2023 / 0 Коментарів

Скільки витрачає корупціонер на місяць та як олігарх Ігор Коломойський обкрадав українців через "ПриватБанк" у сюжеті "FuckCorruption" розповідають голова правління громадської організації «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін та засновник проекту “Наші гроші” Юрій Ніколов.

"У нас зараз у ці дні відбувалася і відбувається купа внутрішньої політики, яка не дуже очевидна оку. Жаби, гадюки такий зараз коїтальний період проходять, що посткоїтус, який наступить за цим всім, реально дуже змінить наш ландшафт. Я це бачу і в закупівлях, і в силовиках, їхніх діях, і навіть навіть у візиті Зеленського до США, і навіть у відсутності реакції на якісь журналістські розслідування", - розпочав Ніколов.

Коломойський, за його словами, - це про минуле та про майбутнє.

"Коломойський колись давним-давно зі своїми друзяками побудував великий приватний банк, який став реально найкрутішим в Україні, найпопулярнішим, бо він був зручний. Коломойський побудував красивий банк, який був набагато зручніший, ніж інші банки, туди стягнув таку прорву клієнтів, що за часів Януковича це вже був настільки системний банк, що Коломойський міг торгуватися з донецькими про гарантії недоторканності. Умовно кажучи, донецькі заходили в будь-який бізнес, а в "Укрнафту" тоді просто поставили свог "сматрящого" фіндиректором. Тобто не віджали, Бєніних людей "не погнали", а просто сина Володимира Щербаня зробили фіндиректором, бо боялися, що буде з Україною, якщо "Приватбанк" раптово впаде.

Після Майдану нова влада зрозуміла, що так діло не піде й Порошенко зробив те, що терба було зробити раніше - він цю "мойку" реально почав душити", - розповів засновник проекту “Наші гроші” Юрій Ніколов.

Він розповів, як Коломойський розкрадав українців через "Приватбанк".

"Українці клали свої гроші на рахунок або зарплатні проєкти. Ну, гроші українців "крутяться" там. А що робив Коломойський і його банківські клерки? Вони по документах робили виплати з України. "Приватбанк" перераховував мільярдні суми з України. Але по яким документам? Наприклад, документ на те, шо ТОВ "Х*й, г*вно й мурявєй" уклади контракт з ТОВ "Х*й, г*вно й мурявєй-2" про те, що воно купує у нього тисячу чи 100 000 екскаваторів, яких ніхто ніколи не бачив, але мільйорди за них заплатили. Або хімічну речовину для виготовлення кіноплівки, коли українська «Свема» була розібрана Щербанем ще за 10 років до того. І ось по цим абсолютно фейковим контрактам мільйярди виходили з України", - додав Ніколов.

Також він зауважує, що є ще цікавіша історія.

"В "Приватбанк" заїхала нормальна така вантажівка тупо набита кешом. Ці гроші нібито були покладені на рахунок і, як вже безготівкові, знову кудись заплачені. Виявилося, що ніяка вантажівка не приїжджала, а папірчик був, накладна", - зазначив Ніколов.

Деталі - у відео.

Нагадаємо, 2 вересня Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора вручили Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. Згодом Коломойський отримав ще 2 підозри: про виведення з Приватбанку загалом 15 млрд грн.

Шевченківський райсуд Києва обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень. Згодом розмір застави збільшили до 3,89 млрд грн.

8 вересня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура на 2 доби наклали арешт на активи та майно Коломойського.

Суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко 21 вересня відмовив прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в арешті активів олігарха Ігоря Коломойського.

Йому загрожує до 12 років ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Коломойського можуть поховати ще на старті: головне

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *