«Хочемо зрозуміти потреби переселенців на Волині», - представник ООН

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Хочемо зрозуміти потреби переселенців на Волині», - представник ООН
image
Назар Тарадюк / 27.03.2024 / 0 Коментарів

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців допоможе Волині у прийомі переселенців.

Заступники голови Волинської ОДА Мирослава Якимчук та Олександр Троханенко зустрілися з представниками Львівського офісу Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців.

Його новий керівник Омед Хуссамельдін Айюб зазначив, що діяльність УВКБ ООН у 2024 році спрямована на забезпечення довгострокового житла та працевлаштування для внутрішніх переселенців. Тож у перспективі співпраця з Волинню саме у цьому напрямку.

«Ми хочемо зрозуміти потреби переселенців, які наразі проживають у вашій області», – сказав Омед Хуссамельдін Айюб.

Зі свого боку Мирослава Якимчук розповіла, що Волинь прийняла майже 80 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них офіційно зареєстрували статус ВПО понад 46 тисяч людей.

«Маємо доручення від Уряду прийняти п’ятсот переселенців з Донецької області. Зараз приймає евакуйованих Рівненська область, а в травні будемо ми. Тому ми повинні ще створити додаткові місця для цих людей, – зауважила заступниця очільника області. – Внутрішньо переміщених осіб плануємо розселяти переважно в приватний селектор. Для цього потрібно відремонтувати приміщення у територіальних громадах, а також забезпечити додатковими засобами: побутовою технікою, ліжками та іншими необхідними речами. Також ми очікуємо на прибуття дітей, яким теж буде необхідна допомога».

Водночас заступниця директора департаменту соціального захисту населення ОДА Олена Маркусик розповіла, що наразі в області є 17 місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, де знайшли прихисток понад 800 людей. В одному із таких місць, де ще можна поселити переселенців, є потреба у ремонті даху та кімнат.

Представники Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців вислухали озвучені потреби та запевнили у підтримці ОДА щодо їх забезпечення.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *