Ключі від неба: уродженець Луцька став командувачем Повітряних сил України

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Ключі від неба: уродженець Луцька став командувачем Повітряних сил України
image
Наш Інсайдер / 18.08.2021 / 0 Коментарів

У Вінниці, 17 серпня, Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-майор Валерій Залужний представив нового командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майора Миколу Олещука.

Микола Миколайович Олещук народився у м. Луцьк у 1972 році. Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування Повітряних Сил ЗС України.

Головнокомандувач подякував генерал-полковнику Сергію Дроздову за сумлінну службу та значний особистий внесок у розвиток Повітряних Сил, забезпечення обороноздатності України, а також вручив йому почесний нагрудний знак «За досягнення у військовій службі І-го ступеня».

Нагадаємо, що 9 серпня 2021 року Президент України на острові Зміїний представив новопризначених командувачів у Збройних Силах України. Зокрема на посаду командувача Повітряних Сил Володимир Зеленський призначив генерал-майора Миколу Олещука.

Микола Олещук закінчив Житомирське вище училище радіоелектроніки ППО у 1994 році.

Освіту оперативно-тактичного рівня отримав у Харківському військовому університеті у 2004 році.

Освіту оперативно-стратегічного рівня здобув у Національному університеті оборони України у 2010 році.

  • військову службу розпочав у Кам’янці-Бузькій на Львівщині, пройшов шлях від начальника розрахунку радіотехнічної батареї зенітного ракетного дивізіону С-300 – до командира зенітної ракетної бригади.
  • у м. Одеса проходив службу на посаді командира зенітної ракетної бригади, заступника начальника штабу повітряного командування «Південь»
  • у м. Вінниця – на посаді заступника начальника штабу Командування Повітряних Сил ЗС України
  • у м. Дніпро – на посаді начальника штабу – заступника командувача повітряного командування «Схід»

У 2019 році отримав військове звання «генерал-майор».

З листопада 2014-го Микола Олещук брав участь у проведенні АТО, а також залучався до виконання завжань у рамках операції Об’єднаних Сил на території Донецької та Луганської областей.

Нагороджений відзнаками Міністерства оборони України, зокрема медалями «За зразкову службу» та «За зміцнення обороноздатності».

Одружений. Має доньку та сина.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *