Комісію з перейменування вулиць хоче очолити депутатка Луцькради

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Комісію з перейменування вулиць хоче очолити депутатка Луцькради
image
Оля Коновалова / 29.11.2022 / 0 Коментарів

Депутатка Луцької міської ради Алла Доманська хоче очолити комісію з впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади.

Відповідний проєкт рішення вона підготувала на чергове засідання сесії Луцької міської ради. Сьогодні ж його розглянула комісія з питань дотримання прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

На думку депутатки комісія з перейменування вулиць в нинішньому складі та робоча група, яка напрацьовує проєкти для розгляду цієї комісії, на сьогодні не дуже дієва.

Відтак, Алла Доманська хотіла б очолити цю комісію, аби зробити її роботу більш ефективною.

«Найперше, що би я зробила – це ініціювала розробку положення про роботу цієї комісії, адже на сьогодні вона не регламентується ніяким юридичним актом. Також дуже важливо розробити концепцію перейменування вулиць, щоби прийняті нами рішень мали якесь обґрунтування. І, зрештою, засідання мають просто відбуватися. Ми маємо якось комунікувати і працювати, і може тоді мені вдалося б потрапити на засідання робочої групи, адже я ще влітку подавала депутатський запит, в якому просила мене інформувати про засідання робочої групи. Після цього відбулось два засідання, але я на жодне з них не потрапила», - зазначила Алла Доманська.

Депутатка не розуміє, чому у Луцьку процес дерусифікації так гальмується. До слова, про це вже не раз заявляли громадські організації.

«Всі ніби готові працювати, але ніхто нічого не робить. У Києві цей процес вже майже завершився і це при тому, що вони повинні дуже швидко вирішувати проблеми з усім іншим, вони вулиці перейменовують просто пачками. В інших містах на Волині ситуація така ж – можливо вони трошки довше розганялись, але потім вийшли на сесію і перейменували одразу 30 вулиць. А в нас навіть 30 немає, при тому, що вже відбулось 6 засідань комісії, 5 засідань робочої групи і навіть кілька сесійних засідань».

На думку Алли Доманської, найбільша проблема в тому, що в нас досі є люди, які вважають що це не часі.

«А коли буде на часі? Чекати закінчення війни? Навпаки всього російського треба позбуватися дуже швидко і можливо цей процес допоможе деяким людям зрозуміти, що насправді проблема не в ракетах, а в тому, як нам промивали мозок десятиліттями, а то й століттями».

Зрештою, така позиція депутатки не знайшла підтримки серед членів комісії.

Зокрема депутатка Юлія Дацюк зауважила, що приймати рішення про зміну голову комісії недоцільно допоки про нього не знає нинішній очільник Михайло Щур. Відтак, депутатка утрималась при голосуванні, а голова комісії Микола Федік взагалі проголосував «проти».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *