Культура під час і після війни: у Луцьку відбувся масштабний форум

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Культура під час і після війни: у Луцьку відбувся масштабний форум
image
Наш Інсайдер / 19.08.2023 / 0 Коментарів

У Луцьку відбувся форум "Відновлення і культура: регіональний вимір", який організували учасники мережі захисту національних інтересів АНТС "Відновлюємо Україну разом" за підтримки Європейського Союзу.

Захід влаштували в Луцьку 18 серпня у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

Форум зібрав низку топових спікерів, які говорили про культуру під час війни в Україні. Приміром, Тарас Маршалок, експерт проекту “Відновлюємо Україну разом,” презентував звіт "Стан фінансування культури та мистецтва з місцевих бюджетів: основні тенденції" за 2022 рік, в якому власне йдеться про вплив повномасштабної агресії росії на цю галузь нашої держави.

Натомість культурний активіст, засновник музею історії музичних інструментів Barabanza (Запоріжжя), експерт програми EU4Culture Денис Васильєв ділився своїми думками щодо того хто і як має розробляти культурні політики на рівні громад і на рівні держави.

Як розповіла організаторка форуму Юлія Вусенкоголовна мета організаторів — налагодження ефективних процесів взаємодії між усіма ключовими агентами Відновлення України: органами державної та місцевої влади, міжнародними донорами та партнерами, експертними та професійними спільнотами, представниками громадянського суспільства.

"Наш форму організований задля популяризувати кращих практики приватно-державного партнерства  в сфері культури та генерації ідей про те, як ми будемо підтримувати і відновлювати нашу культурну галузь під час і після завершення війни з росією на всіх рівнях - і органів місцевого самоврядування, і на рівні держави", - додала вона.

До слова, участь в заході брали і представники місцевих влад. Наприклад, у панелі «Культурна децентралізація» долучилися міський голова Рівного Олександр Третяк і мер Чорткова Володимир Шматько

Обидва посадовці в один голос заявили, що натьві в час війни важливо  не тільки словом, а й ділом підтримувати культуру, адже вона формує сучасне та майбутнє української нації. Наприклад, у Рівному навіть в час вторгнення талановиту молодь підтримували фінансово.

 

Також у форумі взяв участь фундатор Музею Сучасного Українського Мистецтва Корсаків Віктор Корсак, який розповідав про становлення музею, який є однією з візітівок Луцька і створений за приватні кошти благодійниками, яким небайдужа культура нашої держави.

 

Кейтеринг заходу забезпечували професіонали з кав'ярні-кондитерії "Старе Місто". Юлія Вусенко подякувала їм за участь і сказала:

"Мегапозитивні хлопці Новосад Валентин та Андрій Мельник і їхні неймовірні мами Лариса Новосад та Олена Мельник зроблять ваш захід наповненим особливою атмосферою. Рекомендую до співпраці".

Також вашій увазі підбірка фото з форуму, які Insider Media надали організатори.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *