Луцька прокуратура повідомила про підозру волонтерці з фонду «Добра справа»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Луцька прокуратура повідомила про підозру волонтерці з фонду «Добра справа»
image
Оля Коновалова / 19.08.2022 / 0 Коментарів

Луцька окружна прокуратура підозрює волонтерку з фонду «Добра справа» у незаконній реалізації гуманітарної допомоги.

Про це сьогодні, 19 серпня, повідомила пресслужба прокуратури.

За даними слідства, підозрювана продала 44 бронежилети вартістю понад 530 тисяч гривень, які були укомплектовані бронепластинами, виготовленими із металу, ввезеного на територію України як гуманітарна допомога.

Триває досудове розслідування. Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Правоохоронці перевіряють також діяльність інших осіб, причетних до незаконних дій.

Натомість сама підозрювана Ольга Косован ще вчора на своїй сторінці у фейсбук опублікувала допис, в якому описала свою волонтерську роботу. 

— Тепер «правоохоронці» зайнялися «кошмаренням» волонтерів. І такі тривожні тенденції спостерігаються по всій Україні. 

Волонтерська діяльність – не алхімія. У нас не було філософського каменю, щоб нізвідки брати ресурси для оплати за матеріал і роботу з виготовлення бронежилетів (вирізання та вигинання бронепластин; обклеювання бронепластин антирикошетними і демпферними матеріалами; пошиттю плитоносок; доставці тощо). Так може думати лише той, хто сам нічого не робив ну і «правоохоронці». Почитавши підозру та клопотання про обрання мені запобіжного заходу, можу сказати, що вони ще ті маги і фантасти. Напевне просування по службі вимагає володіти таким вичурним і викривленим світоглядом.

Чи надходили мені кошти? Так надходили. Чи оплачувала я кошти? Так оплачувала. За виконані роботи, за перевезення, за комплектуючі. Все прозоро та зрозуміло на здоровий глузд. Але ж де там, відтепер і на роки я фігурант справи про «незаконний продаж гуманітарної допомоги», — написала Ольга Косован.

Нагадаємо, що в липні за повідомленням прокуратури, силовики провели низку обшуків на території, яку використовує фонд «Добра справа», а також за місцем зберігання гуманітарної допомоги та в оселях, ймовірно, причетних до оборудок осіб. Правоохоронці вилучили 650 тисяч гривень, комп’ютерну техніку, чорнові записи та інші документи щодо придбання товарів військового вжитку. Окрім того, вилучили 116 бронежилетів, 4800 бронепластин, 2278 розвантажувальних органайзерів та 153 пари військового взуття

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *