Луцький ринок знову віддали в руки власників облспоживспілки

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Луцький ринок знову віддали в руки власників облспоживспілки
image
Наш Інсайдер / 16.09.2021 / 0 Коментарів

Луцька міська рада під час позачергового засідання сесії, яке відбулось 16 вересня, прийняла рішення про надання ТОВ «Луцький ринок» земельної ділянки для обслуговування ринку. Вона має площу 2,21 га і розташована на вул. Глушець, 1.

Підставою є те, що на території ринку знаходиться майно – єдиний майновий комплекс, який належить на праві власності ТОВ «Луцький ринок». Тож керівництво товариства подало у міську раду клопотання з проханням надати землю в  оренду терміном на 10 років.

Депутати більшістю голосів підтримали рішення.

Що цікаво, проект документу оприлюднили лише за день до проведення сесії – 15 вересня.

Варто зауважити, що ТОВ «Луцький ринок» засноване лише 23 липня 2021 року. Статутний капітал підприємства – 6 300 000 грн. Засновниками виступило одразу кілька юросіб: Волинська облспоживспілка, Споживчі товариства «Центральний ринок м.Луцьк» і «Луцький центральний ринок», а також ТОВ «Завокзальний ринок». Керівник – Марта Кандиба. Таким чином, попри конфлікти між міською владою, підприємцями, муніципалами та облспоживспілкою – їм таки продовжили договір оренди на 10 років. Щоправда, до 31 серпня 2022 року орендар має надати до міської ради детальний план реконструкції Центрального ринку.

Нагадаємо, що конфлікт між Волинською облспоживспілкою та Луцькою міською радою триває вже понад 10 років. Усі ринки планували передати на обслуговування комунальному підприємству, оскільки облспоживспілка сплачувала до бюджету за оренду території ринку копійки. Натомість засновники споживчого товариства збагачувались на мільйони, збираючи орендну плату з торговців. Благоустрій ринків та інфраструктура перебували на неналежному рівні, оскільки орендарі не витрачали коштів на його розвиток. У судовому порядку з облспоживспілкою декілька разів поспіль розривали договори оренди. Більше того - 11 січня цього року Ігор Поліщук офіційно повідомив: «Луцька міська рада отримала чергову перемогу в суді щодо не продовження договору оренди Волинській облспоживспілці під правою частиною Центрального ринку».

І навіть після таких гучних заяв, міська рада таки віддає центральний ринок у ті ж самі руки. Для цього спритникам Марті Кандибі та Володимиру Горгуту знадобилось лише зареєструвати фірму з новою назвою «Луцький ринок».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *