Луцьк - серед лідерів у волонтерстві, - опитування

image
Наш Інсайдер / 30.06.2023 / 0 Коментарів

Міжнародний республіканський інститут опублікував результати масштабного муніципального дослідження. Серед іншого українці розповіли, в яких містах більше вірять у майбутнє та де активніше волонтерять.

Восьме всеукраїнське Муніципальне опитування на замовлення інституту провела Соціологічна група Рейтинг.  В ньому взяли участь респонденти з 21 обласного центру, окрім тимчасово окупованих територій та Херсону. Опитування проводилося у квітні-травні серед 16,8 тис. постійних жителів цих населених пунктів.

Серед іншого містяни відповідали на питання «Чи займаєтеся ви зараз волонтерством і скільки часу на це витрачаєте?» Найбільші показники — у Луцьку, Тернополі, Хмельницькому та Чернівцях: по 44% респондентів у цих містах зазначили, що волонтерять постійно або час від часу. Найменші показники за цим параметром — у Харкова (постійно або час від часу займаються волонтерством 20%) та Чернігова (22%). У Києві — 35%.

 

 

Крім того, опитування досліджувало економічне становище українців. 17% мешканців Ужгорода вказали, що за останній рік воно набагато покращилось чи просто покращилось. Це — найвищий показник серед всіх міст України. Найменш оптимістично оцінили своє економічне становище одесити — про покращення заявили лише 5%. Про погіршення також заявили у Запоріжжі, Сумах, Харкові, та Кропивницькому. Серед мешканців Києва лише 8% заявили про збільшення доходів, тоді як 39% містян відповіли, що їхнє економічне становище дещо погіршилося, 26% — що значно погіршилося. Ще 27% заявили, що воно не змінилося.

Найоптимістичніше на перспективи економічного розвитку України в цілому у найближчий рік дивляться жителі Луцька (32% вказали, що ситуація значно чи частково покращиться). Найбільші песимісти — також в Одесі (лише 17%), натомість 56% вважає, що економічне становище України значно або частково погіршиться.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *