Луцька влада проти тенісу: скандал щодо оренди землі

image
Назар Тарадюк / 02.07.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку приватний власник хотів взяти землю в оренду під своїм майном, але влада міста багато разів відмовляла йому.

Про це повідомив депутат міської ради Валентин Хаймик на своїй сторінці у Facebook.

Аж ось на червневій сесії міськради з'явилось питання про поділ згаданої ділянки. Йдеться про ділянку біля скандального масштабного будівництва житлового комплексу на вулиці Ковельській з висотою більше ніж 20 поверхів на місці колишньої «Електротермометрії».

«По сусідству із вказаним будівництвом є спортивний тенісний комплекс. Власник цього комплексу напевно більше десятка разів просив в Луцької міської ради надати йому землю під майном та тенісними кортами. Спочатку це було просто прохання, пізніше вже було наявне рішення суду, щоб заяву про надання землі в оренду розглянули по суті. Але питання так і не зрушилося місця. І ось на червневу сесію знову винесли питання по вказаних тенісних кортах, але уже трохи в іншому форматі», – пише Хаймик.

Обранець додає: земельну ділянку, яку власник спортивного комплексу хотів в оренду, мали поділити. Однією із причин поділу є купівля майна, зокрема частини покриття тенісного корту.

Валентин Хаймик пише, що в такому випадку постає риторичне питання – як це майно збираються реєструвати.

«Не здивуюсь, якщо купила цю частинку покриття компанія-забудовник. Очевидно це все зроблено, щоб надалі ділянку поруч з будівництвом отримати в оренду в обхід аукціону, адже там нібито майно. Звичайно, що просування такої «схеми» і поява питання в порядку денному неможлива без погодження мера Поліщука та його «власників», – зазначив депутат.

Зауважимо, що після того, як це питання порушили під час засідання сесії міської ради у середу, 26 червня, цей проєкт рішення не підтримали. Очільник департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніамін Туз своєю чергою пообіцяв: ділянку виставлять на аукціон й кожен охочий зможе за неї поборотися.

Але як воно буде далі й чи дійсно проведуть аукціон – питання відкрите. 

Читайте також: Як нардеп від «За майбутнє» отримав землю в центрі Луцька

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *