Луцькі активісти вимагають збільшити витрати на ЗСУ: підписати петицію

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Луцькі активісти вимагають збільшити витрати на ЗСУ: підписати петицію
image
Назар Тарадюк / 13.11.2023 / 0 Коментарів

Луцькі активісти звернулися до міськради з закликом підтримати проєкт рішення, поданий громадською ініціативою "Спочатку дрони...".

Про це відомо з петиції Анатолія Котлюка, опублікованої 9 листопада на платформі електронної демократії.

Основними пунктами проєкту є:

1. Вільні кошти бюджету Луцької міської територіальної громади у 2023 році спрямувати на закупівлю амуніції, спорядження для Збройних Сил України та цивільного захисту Луцької територіальної громади.
2. При підготовці проєкту бюджету Луцької міської територіальної громади на 2024 рік, задля створення умов для участі громадян у розробленні проєктів рішень з питань бюджету, організувати та провести консультації з громадськістю у формі громадських слухань.
3. У проєкті бюджету Луцької міської територіальної громади на 2024 рік не закладати витрати на капітальні ремонти і реконструкції, обмежити суми видатків на поточні ремонтні роботи, крім аварійних ремонтів та ремонтів об’єктів критичної інфраструктури.
4. У проєкті бюджету Луцької міської територіальної громади на 2024 рік передбачити кошти на підтримку Збройних Сил України, національну безпеку та оборону, територіальну оборону, цивільного захисту та здійснення заходів правового режиму воєнного стану у сумі не менше 800 млн грн.

"Також звертаю увагу міської ради на потребі у посиленні роботи в напрямках цивільного захисту, співпраці з волонтерами, допомоги військовим шляхом реалізації таких заходів:

а) Створення та підтримка реабілітаційно-адаптаційного центру для демобілізованих військових;
б) Провести аудит укриттів у закладах освіти та охорони здоров’я з залученням громадськості, за результатами якого довести їх до належних санітарно-гігієнічних норм;
в) Посилити роботу над захистом об’єктів критичної інфраструктури;
г) Щокварталу проводити “Бюджет участі” та збільшити його загальний бюджет до 50 мільйонів гривень;
д) Проаналізувати існуючі законопроєкти щодо спрощення процедури закупівлі амуніції та спорядження для ЗСУ органами місцевого самоврядування;
е) Звернутися до Верховної Ради, Президента України та Кабінету міністрів щодо спрощення процедури закупівлі амуніції та спорядження для ЗСУ;
є) Змінити керівника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту;
ж) Ввести в структуру або замістити з існуючої посади помічника з питань співпраці Луцької міської ради з волонтерами і військовими частинами", - йдеться у зверненні.

Станом на 13 листопада петицію підписали 12 осіб з 300 необхідних.

Нагадаємо, СОТНІ ЛУЧАН ВИМАГАЛИ ВІД МІСЬКРАДИ БІЛЬШЕ ГРОШЕЙ НА ЗСУ

Читайте також: «Аверс» знову влип у скандал: їх звинувачують в маніпуляції і обмані

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *