Луцького депутата відкликали: кого і що буде далі

image
Назар Тарадюк / 13.10.2023 / 0 Коментарів

За пропуски засідань партія «Слуга Народу» відкликала з Луцької міської ради депутата  Андрія Костенка.  

Про це виданню ВСН стало відомо з власних джерел.

Про рішення партії міську раду повідомила Луцька міська ТВК. У документі йдеться, що Андрія Костенка відкликали за народною ініціативою на підставі рішення партії від 13 липня.

4 жовтня Луцька ТВК розглянула подані документи і встановила їх відповідність законодавству України.

Це рішення вже прокоментував голова фракції "Слуга народу" у міськраді Роман Бондарук:

"Як керівника фракції, мене засмучує відкликання депутатів Луцької міської ради через пропуски засідань. Для партії «Слуга Народу» завжди в пріоритеті дієва та відповідальна робота обраних представників влади. Якщо депутат не може виконувати свої обов'язки належним чином, то відповідно, його відсторонення від посади є незворотнім рішенням.

Вважаю, що пропуски засідань депутатами є недопустимими. Кожен народний обранець повинен приймати активну участь у житті громади".

Підкреслюю, депутатів-однопартійців, які не мають можливості виконувати свої прямі обовʼязки, буде відкликано аналогічно як і Андрія Костенка.

Повідомляється, що наступним за черговістю кандидатом у депутати Луцької міської ради від «Слуги Народу» є Максим Воскресенський.

Як повідомив очільник міського осередку партії, депутат міськради Роман Бондарук, головна причина такого рішення про відкликання депутата - численні пропуски сесійних засідань і комісій. З його слів, Максим Воскресенський, який є черговим кандидатом від партії, погодився отримати мандат депутата. 

«Причина - це те, що він пропустив більше 50 відсотків пленарних засідань та комісій. Таким чином партія відреагувала, це було прописано в угоді. Якщо депутат пропускає більше 50 відсотків засіданнь - він мусить скласти свої повноваження. Якщо він не наважився це зробити сам - за нього це зробила партія. Наступний кандитат, Максим Воскресенський, вже погодився зайняти його місце», - зазначив Бондарук.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *