Михайло Діанов передав 2 мільйони на протези бійцю з 14 ОМБр

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Михайло Діанов передав 2 мільйони на протези бійцю з 14 ОМБр
image
Іра Поліщук / 05.01.2023 / 0 Коментарів

Захисник Азовсталі Михайло Діанов передав понад два мільйони гривень на біонічні протези для свого побратима Романа Григоряна.

Так, Роман служив у 14-ій окремій механізованій бригаді імені Князя Романа Великого .

Про це Діанов повідомив у Інстаграмі , передає Укрінформ.

«Завдяки вашій допомозі мені, Роману в ці дні в Міннеаполісі (США) ставлять якісні біонічні протези. На це я передав трохи більше 2 млн грн з ваших донатів. Якщо точно - 52 313 доларів», - написав Діанов.

Він додав, що Григорян родом з Хмельниччини. Має доньку. Воював на східному напрямку у лавах 14-ої окремої механізованої бригади імені Князя Романа Великого. Під Бахмутом у липні потрапив під касету. Втратив праву руку і праву ногу.

«Дізнався я про його потребу, коли сам був на операції в США. У Вашингтоні почув його історію. Поспілкувалися з хлопцями з PROTEZ Foundation. Домовились. Ваша допомога мені тепер дозволить Роману ходити і обіймати доньку», - додав морпіх.

Як повідомляв Укрінформ, захисник Маріуполя морпіх Михайло Діанов, якого звільнили з полону в межах обміну військовополоненими 21 вересня, вирішив віддати 23 млн 430 тис. грн, які він зібрав для себе , на лікування побратимів. Зібрані кошти морпіх планував витратити на своє лікування. Проте, як повідомлялося раніше, Рінат Ахметов і футбольний клуб «Шахтар» вирішили допомогти Михайлові з лікуванням, із пошуком лікарів за кордоном, з підготовкою документів.

Діанов був серед захисників Азовсталі, а потім перебував у російському полоні. Після звільнення чоловіка футбольний клуб «Шахтар» узяв на себе лікування руки українського військовослужбовця. Донецький клуб пообіцяв Діанову операцію у найкращого фахівця Ізраїлю, але до цього Михайлові потрібно набрати вагу. У полоні він втратив 25 кг.

Нагадаємо, українці зібрали майже 6 млн гривень на лікування Михайла Діанова.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *