На луцькому «Богдані» збільшать виробництво автобусів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На луцькому «Богдані» збільшать виробництво автобусів
image
Назар Тарадюк / 28.02.2024 / 0 Коментарів

На луцькому заводі «Богдан» у 2024 році планують суттєво наростити виробництво шкільних автобусів, які виготовляються з машкомплектів індійської компанії "ASHOK LEYLAND".

Про це інформують на сторінці агентства «ПроМобільність».

У виробничих планах зазначено виробництво до 300 автобусів "Богдан" А22412.

До слова, минулого року розповідали, що корпорація "Богдан" пройшла процедуру банкрутства, через що був ризик, що Україна може втратити цього виробника.

"Але підтвердилось, що "пацієнт радше живий". Відтепер луцьким заводом "Богдан Моторс" (Луцький автобусний завод) відтепер керує компанія "БАС Мотор", яка виробляє автобуси та тролейбуси марки "Богдан" та має виробничі майданчики у Луцьку та Черкасах. Про це розповів керівник Луцького заводу Дмитро Писаний в коментарі AUTO-Consulting", - йдеться у повідомленні.

Також відомо, що луцький завод продовжуватиме виробляти тролейбуси.

Зазначають, що додатково "БАС Мотор" продовжує виконувати експортні контракти, укладені ще до коронавірусу та повномасштабної війни. Так, для французького виробника електробусів Bluebus виготовляються 12-ти і 6-ти метрові фарбовані кузови електробусів із нержавіючої сталі. 22 лютого 2024 року замовнику відвантажили вже 98-й за рахунком кузов Bluebus, а до кінця року завод хоче поставити загалом понад 140 кузовів електробусів.

Додають, що потреба в локальних автомобілебудівельних компаніях зросла напочатку повномасштабного вторгнення, коли автобуси та тролейбуси білоруського виробництва перестали постачатися в українські міста, адже їх частка була і лишається досить вагомою в автопарках українських міських перевізників.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *