На пункті пропуску «Устилуг – Зосин» для автобусів запрацює «єЧерга»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На пункті пропуску «Устилуг – Зосин» для автобусів запрацює «єЧерга»
image
Назар Тарадюк / 12.02.2024 / 0 Коментарів

На всіх пунктах пропуску з ЄС і Молдовою для автобусів з 12 лютого запрацює проєкт «єЧерга». 

Як повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, з 12 лютого усі автобуси міжнародного перевезення зможуть перетинати кордон за попереднім записом в системі «єЧерга». Про це інформують у Волинській ОВА.

Наразі йдеться про реєстрацію в системі за принципом «реєструйся та їдь». За таким правилом з серпня минулого року «єЧерга» для автобусів діяла у тестовому режимі на 8 пунктах пропуску, в тому числі на пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ".

Від сьогодні до цього переліку додані ще 21 пункт пропуску. Загалом це 29 ПП, серед них також волинський - "Устилуг – Зосин".

«Ми масштабуємо «єЧерга» на всі пункти пропуску, щоб верифікувати виконання автобусних маршрутів та проаналізувати навантаження на кордон. Після цього, на основі актуальної мережі маршрутів, ми запропонуємо кожному автобусу часовий проміжок для перетину кордону – відповідний слот. У підсумку маємо отримати кордон без черг та поїздки відповідно до графіку руху», – повідомив Віце-прем’єр-міністр з відновлення – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, Поляк намагався ввезти через «Устилуг» майже 300 кг «гуманітарки».

Також ми писали, що Польські фермери заблокують ще однин пункт пропуску на Волині.

Читайте також: «Ягодин – Дорогуськ» та «Устилуг – Зосін» планують модернізувати 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *