На Рівненщині вимагають заборонити діяльність УПЦ МП

image
Назар Тарадюк / 10.04.2023 / 0 Коментарів

У Рівненській облраді депутати підтримали заборону УПЦ МП в регіоні, а міська рада припинила для церкви право на користування земельними ділянками.

Про це повідомили міський голова Рівного Олександр Третяк, «Суспільне» та місцеве видання «Рівне вечірнє».

На засідання депутатів Рівненської обласної ради прийшов єпископ Рівненський та Острозький УПЦ МП Пимен. Він закликав не забороняти УПЦ МП та заявив, що його церква навіть у разі заборони «працюватиме в підпіллі».

Водночас депутати Рівненської міськради також звернулися до державних органів, закликавши заборонити діяльність УПЦ МП в Україні.

«Неприпустимо, щоб під час війни в державі функціонувала церква, яка благословляє російських солдатів на вбивства українців», — наголосив Третяк.

Нагадаємо, 4 квітня депутати Хмельницької обласної ради одноголосно підтримали заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території області. Також у Хмельницькому вирішили забрати в УПЦ МП право на користування 13 земельними ділянками.

У Кам'янці-Подільському ухвалили рішення про припинення договорів оренди чи користування УПЦ МП церковними спорудами, які перебувають у державній власності. А ось у Львові припинили діяльність храмів УПЦ МП.

Усе це відбулося після інциденту з побиттям українського військового, який стався у Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ МП у Хмельницькому. Храм після цього теж перейшов до ПЦУ. Там уже відбулася перша молитва українською мовою. За підрахунками платформи для роботи з відкритими даними «Опендатабот», з початку 2023 року до ПЦУ перейшли вже 63 церкви УПЦ МП.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *