На «Устилузі» вилучили партію товару на понад мільйон гривень

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На «Устилузі» вилучили партію товару на понад мільйон гривень
image
Назар Тарадюк / 15.04.2024 / 0 Коментарів

Через митний пост "Устилуг" українське підприємство хотіло ввезти косметику та одяг популярних брендів, але подало товаросупровідні документи з неправдивими відомостями одночасно щодо відправника, одержувача, найменування, кількості товару, необхідні для визначення його митної вартості.

Про це інформують на сторінці Волинської митниці.

Митники встановили цей факт у ході повного митного огляду вмісту багажного відділення невеликого бусика, який ввозив цей консолідований вантаж. Як наслідок, на склад митниці попрямувало майже 130 тисяч одиниць виробів корейської б'юті-індустрії. Попередньо, їхня вартість оцінюється у понад мільйон гривень.

Зазначають, що відповідно до ч.1 ст. 483 Митного кодексу, дії, спрямовані на приховування товарів від митного контролю шляхом подання неправдивих відомостей про них, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 відсотків вартості предметів правопорушення з можливою їх конфіскацією або без такої.

Реальну вартість тимчасово вилученого краму невдовзі визначить товарознавча експертиза, замовлена митницею у ході розпочатого провадження. Остаточні рішення у справі невдовзі прийматиме суд.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *