На Волині діти на навчання їздять 10 км на роверах: чому

image
Віктор Гордійчук / 29.11.2022 / 0 Коментарів

На Волині через скасовані рейси автобусного сполучення студенти змушені їздити 10 кілометрів на велосипедах на навчання у Старовижівському професійному ліцеї.

Про це йшлося під час бюджетних слухань з керівниками закладів професійно-технічної освіти та позашкілля, повідомляє Волинська обласна рада у фейсбуці

Є проблеми, з вирішенням яких керівники просять допомоги з обласного бюджету. Йдеться, зокрема, про реконструкцію тепломереж, ремонт покрівлі, а ще придбання автобуса для Володимирського та Колківського центрів професійної освіти, які у процесі реформування об’єднали кілька колишніх ПТУ у різних населених пунктах. Подібна проблема і у Старовижівського професійного ліцею: деякі студенти долають більше 10 кілометрів на велосипедах, щоб дістатися на навчання, бо через воєнний стан рейсові автобуси скасовано.

Попри те, що на період військового стану запроваджено мораторій на капітальні видатки, голова обласної ради Григорій Недопад усе ж радить подавати додаткові бюджетні запити, з тим, щоб взятися за них після перемоги. Окрім того, він рекомендує активно працювати над залученням позабюджетних ресурсів, зокрема, відновити зв’язки із закордонними колегами, які з готовністю надаватимуть допомогу.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *