На Волині на місці славетної битви воїнів УПА висадили 100 кущів калини. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині на місці славетної битви воїнів УПА висадили 100 кущів калини. ФОТО
image
Оля Коновалова / 22.08.2022 / 0 Коментарів

Унікальний міжнародний проєкт «Зв’язок поколінь» започаткували на Турійщині, в урочищі Криниця села Радовичі, на місці славетної битви воїнів УПА із фашистськими загарбниками у серпні 1943 року.

Про це повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад.

Тут заснували культурно-екологічний комплекс, що має назву «Нас єднає коло калинове задля України перемоги». Створили простору територію у формі кола, по діаметру якого висадили сто кущів калини – у пам’ять про полеглих захисників України, а також чотири дуби, що символізують чотири сторони світу. Також встановили пам’ятний знак із посланням нащадкам біля джерела.

«Забезпечив калиновими кущами захід, щоб кожен з учасників зміг долучитися до дійства, висадив кущ за себе і за того, хто віддав своє життя за Україну. В майбутньому калинове коло буде зберігати та передавати пам’ять поколінь, нагадуючи про цей день і час, про боротьбу за перемогу України, яка обов’язково настане!», - зазначив Григорій Недопад.

Акція, що започаткована на Волині, продовжиться в Києві, а далі й за кордоном – в Польщі, Литві, Латвії, Грузії, Болгарії та Франції.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *