Купив документи через Telegram: на Волині підприємець хотів виїхати до Польщі

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Купив документи через Telegram: на Волині підприємець хотів виїхати до Польщі
image
Назар Тарадюк / 21.10.2022 / 0 Коментарів

На Волині засудили підприємця з Івано-Франківщини, який хотів виїхати до Польщі з фальшивими документами. Підробка коштувала йому майже 85 тисяч гривень. Але тепер йому доведеться сплатити ще й судові витрати.

Про це йдеться у вироку Любомльського районного суду від 18 серпня, пише «Сила правди».

Після початку повномасштабного вторгнення рф мешканець Ворохти на Франківщині, підприємець Олександр Положець вирішив виїхати закордон, хоча й не мав на це права через впровадження воєнного стану. Через «Telegram» він звернувся до осіб, яких слідство не втсановило, аби виготовити підроблені документи. Надав їм паспортні дані, а фальшиве тимчасове посвідчення військовозобов`язаного, який знятий з обліку, отримав 23 березня у відділенні «Нової Пошти» в селі Вохта Любомльського району. За його виготовлення він перерахував через мобільний банкінг 84,5 тисячі гривень.

24 квітня 2022 року чоловік збирався перетнути кордон з Польщею через пункт пропуску «Ягодин». Чоловік показав документ з підробленою печаткою Міністерства оборони України. Під час їх перевірки на прикордонному контролі виявилось, що документ – фальшивка. Положцю так і не вдалось перетнути кордон, його затримали правоохоронці.

Підприємець пішов на угоду зі слідством, визнав свою вину. Зрештою, Любомльський районний суд на чолі з судею Степаном Чишієм 18 серпня виніс йому вирок: два роки обмеження волі, але із призначенням одного року іспитового строку.

Нагадаємо, волинянин за 700 доларів допомагав переправити ухилянта за кордон.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *