На Волині відкрили медико-психологічні кабінети для жертв насильства: як вони працюватимуть

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині відкрили медико-психологічні кабінети для жертв насильства: як вони працюватимуть
image
Назар Тарадюк / 22.12.2022 / 0 Коментарів

На Волині почали діяти два кабінети для жінок, які зазнали насильства. Один відкрили у Ковельському пологовому будинку, інший на – базі Володимирського територіального медичного об'єднання.

Кабінет у Ковелі працюватиме безплатно та цілодобово, – розповіла в коментарі Суспільному головна лікарка Ковельського полового будинку Гаврилюк Світлана.

У кабінетах на умовах конфіденційності прийматимуть фахівці, які пройшли спеціальні онлайн-тренінги. Вони надаватимуть медичну і психологічну допомогу місцевим жителькам, а також жінкам-переселенкам.

Як розповіла лікарка-гінекологиня Світлана Гаврилюк, впродовж першого дня роботи кабінету у Ковелі – за допомогою поки ніхто не звертався.

Як розповіла, фахівець зі зв`язків з громадськістю Володимирського ТМО Вікторія Михалевич в Україні уже запрацювало 20 таких кабінетів, їх відкрили у семи областях. У Володимирі кабінет відкрили 21 грудня. З її слів, за допомогою поки звернень теж не було.

"Це пілотний проєкт. Війна триває, і гендерне насильство теж має місце під час війни, то такі кабінети важливі, і я думаю їхня кількість буде збільшуватися", – каже Вікторія Михалевич.

Обидва кабінети оснащені спеціальним, сучасним обладнанням, що дозволяє огляд жінок з інвалідністю та ліжками-трансформерами на яких можна проводити огляд жінок з інвалідністю.

Кабінети працюють за підтримки міжнародного благодійного фонду “Український жіночий фонд” та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення.

Нагадаємо, 23-річного волинянина підозрюють у розбещенні 6-річного хлопчика.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *