На Волині займалися рейдерським захопленням землі: вартість 5,5 млн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині займалися рейдерським захопленням землі: вартість 5,5 млн
image
Назар Тарадюк / 16.05.2023 / 0 Коментарів

СБУ на Волині викрила злочинну схему незаконного заволодіння земельними ділянками

Кіберфахівці спецслужби викрили групу осіб, які займались рейдерським захопленням земельних ділянок на Волині.

Зловмисники залучили до своєї злочинної діяльності місцевого державного реєстратора. Аферисти систематично вносили неправдиві відомості в державні бази даних та змінювали власників земельних ділянок без належного пакету документів та необхідних перевірок, - інформують в СБУ.

Правоохоронці задокументували факти незаконного привласнення земельних ділянок комунальної та приватної форм власності, загальною площею 5,4 га, орієнтовна вартість яких складає майже 5,5 млн.грн.

У межах кримінального провадження повідомили про підозру державному реєстратору - у вчиненні злочинів, передбачених ч.1, ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч. 3 ст. 365- 2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування, вирішується питання про повідомлення про підозру іншим учасникам злочинної схеми, а також встановлюють усіх причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття проведені кіберпідрозділом Управління СБ України у Волинській області спільно зі слідчими ГУ НП у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *