На Волині завершили каналізування п'ятьох сіл, яке тривало чотири роки

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині завершили каналізування п'ятьох сіл, яке тривало чотири роки
image
Назар Тарадюк / 21.12.2022 / 0 Коментарів

У Шацькій громаді завершили великий інфраструктурний проєкт. Йдеться про каналізування п’ятьох населених пунктів навколо озера Світязь, здійснених у рамках програми транскордонного співробітництва за фінансової підтримки ЄС.

Про це повідомили у Волиньраді.

Загальна вартість проєкту склала майже 6,5 мільйонів євро, 90% з яких – кошти євроспільноти, решта – місцевих бюджетів: селищного, районного і обласного. Голова Шацької громади Сергій Карпук розповів, що від початку подачі заявки на участь у проєкті і до його завершення минуло понад 4 роки. За цей час було побудовано майже 100 кілометрів каналізаційних мереж у п’ятьох найбільших населених пунктах, до яких приєднається понад 2,6 тисяч домогосподарств, та зведено очисні споруди у селах Світязь і Пульмо, а існуючі у Шацьку модернізували та розширили.

У комплексі це дозволить на 80% скоротити викид стоків у навколишнє середовище.

Очільник громади зазначив, що реалізація цього проєкту дозволить не тільки поліпшити екологічну та санітарну ситуацію навколо унікальних Шацьких озер, а й суттєво підвищить комфортність проживання місцевого населення, сприятиме розвитку туризму та інвестиційної привабливості території загалом.

Нагадаємо, у Луцьку встановили роботизовані решітки, які очищують стічні води.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *