На Волині 12 сімей захисників придбали житло: що відомо

image
Назар Тарадюк / 25.10.2023 / 0 Коментарів

На Волині 12 сімей учасників бойових дій придбали житло завдяки державній програмі.

Про державну і регіональну підтримку ветеранів та їхніх сімей розповіла під час брифінгу ОДА директор департаменту соціальної та ветеранської політики облдержадміністрації Оксана Гобод, - інформують на сторінці Волинської ОВА.

«В області реалізується державна програма на виплату грошової компенсації за житлові приміщення для учасників бойових дій, які є особами з інвалідністю першої чи другої групи, а також учасників бойових дій з числа ВПО чи членів сімей загиблих, які перебували на квартирному обліку, як потребуючі житла в органах місцевих самоврядування», – зазначила Оксана Гобод.

Відтак, цьогоріч з державного бюджету передбачили більше 75 млн гривень на житло для 36-ти родин. Наразі помешкання придбали уже 12 сімей.

Крім виконання загальнодержавних програм, в області прийняли та реалізуються дві регіональні програми на підтримку військових, ветеранів та членів їхніх сімей. Зокрема, відбувається надання послуг із семиденного відпочинку в комунальних санаторно-курортних закладах області членам сімей загиблих, померлих та зниклих безвісти військовослужбовців.

«Також надаємо матеріальну допомогу в розмірі 100 тисяч гривень сім’ям загиблих військових. З виділених 80 мільйонів гривень, на жаль, ми вже освоїли 58 мільйонів, – розповіла очільниця департаменту соціальної та ветеранської політики. – Ми максимально стараємося спростити механізм отримання цієї допомоги, щоб люди могли звернутися в територіальну громаду, а громада звернулася до нас для опрацювання документів у стислі терміни».

Також через пенсійний фонд впроваджується програма надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Особам з інвалідністю внаслідок війни пільги надаються у розмірі 100%, для учасників бойових дій 75%, а членам родин загиблих 50% в межах норм споживання.

«З наступного року ми будемо пропонувати, аби в кожній територіальній громаді був створений ветеранський хаб. Для того, щоб за принципом рівний-рівному ветерани і їхні сім’ї могли спілкуватися, комунікувати і вирішувати ряд питань. Крім того, ми будемо розвивати соціально-психологічну кризову допомогу безпосередньо ветеранам», – додала Оксана Гобод.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *