На Волині шахраї видурювали гроші за повернення полонених

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині шахраї видурювали гроші за повернення полонених
image
Назар Тарадюк / 17.01.2024 / 0 Коментарів

На Волині до суду скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення трьома громадянами в складі організованої групи шахрайств у великих розмірах та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209 КК України).

Про це інформує пресслужба прокуратури області.

За даними слідства, двоє засуджених, які відбувають покарання у Маневицькій виправній колонії №42, разом зі спільником з волі налагодили злочинну схему видурювання коштів у громадян, родичі яких – військовослужбовці ЗСУ – перебувають у ворожому полоні чи зникли безвісти.

Ошуканці, які з соцмереж дізнавалися про безвісно зниклих та полонених, називалися військовослужбовцями збройних сил рф чи пвк «вагнер» і обіцяли за грошову винагороду повернути їх на Батьківщину. Іноді, для правдоподібності, навіть дозволяли родичам хвильку порозмовляти із «сином», який перебуває у полоні.

У ході обшуків, проведених 7 квітня 2023 року, у фігурантів провадження вилучили 7000 доларів США, боєприпаси, мобільні телефони, комп'ютерну техніку та чорнові записи.

На усе вилучене наклали арешт.

Викрили громадян за оперативного супроводу працівників УСБУ у Волинській області, УСР в області ДСР Національної поліції України та працівників ДУ «Маневицька виправна колонія (№42)».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *