«Найпотужніша атака ЗСУ»: у російському Бєлгороді пролунали потужні вибухи, є загиблі й поранені

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Найпотужніша атака ЗСУ»: у російському Бєлгороді пролунали потужні вибухи, є загиблі й поранені
image
Іра Поліщук / 03.07.2022 / 0 Коментарів

У російському місті Бєлгород вночі, 3 липня, було зафіксовано «хлопки» та «гучні звуки». Жителі чули кілька вибухів, внаслідок яких один приватний будинок охопила велика пожежа та ще в деяких вилетіли вікна.

Незабаром з'явилося підтвердження інформації від губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова, який заявив про трьох загиблих і чотирьох постраждалих.

За його словами, після "серії гучних вибухів" у місті є часткові руйнування 11 багатоквартирних будинків.

Також він повідомив, що внаслідок НП троє людей загинули, ще четверо травмувалися. Двох постраждалих забрали до лікарні: чоловіка й дитину 10 років.

Губернатор стверджував, що чоловік перебуває у тяжкому стані. Інші двоє людей були оглянуті на місці.

Вибухи в Бєлгороді, які прогриміли в ніч проти 3 липня, в Росії назвали "найпотужнішою атакою Збройних сил України" за час так званої "спецоперації". При цьому українську ракету нібито було збито ППО.

Так, російський експерт Борис Рожин у своєму Telegram-каналі заявив про "найпотужніший масований обстріл ЗСУ". За його словами, вночі працювала ППО, проте її "виявилося замало".

У свою чергу Telegram-канал "Бєлгород №1" визнав, що російські сили ППО збили українську ракету, яка летіла до певної військової цілі, через що вона приземлилася і вибухнула в цивільній зоні.

Унаслідок падіння снарядів на місто постраждали вісім приватних будинків, три багатоповерхові будинки та шість автомобілів. Місцева влада повідомила про трьох загиблих і чотирьох поранених. З епіцентру вибухів проведено евакуацію.

Повідомляється також, що по всьому Бєлгороду розкидано уламки снарядів, що розірвалися.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Буде здійснено подомовий та поквартирний обхід із метою фіксації руйнувань. Сьогодні підрядні організації проведуть усі необхідні виміри й почнуть відновлювальні роботи. Зніматиму з контролю житлові будинки лише тоді, коли буде отримано розписку від мешканців, що все відновлено і претензій до якості немає", – повідомив чиновник, запевнивши росіян, що всю необхідну допомогу їм нададуть.

За заявою Гладкова, достовірно невідомо, що трапилося в Бєлгороді, проте він вважає, нібито спрацювала протиповітряна оборона, яка "збила кілька снарядів, що прилетіли". Також після серії "хлопків" на вулиці Маяковського, 23 спалахнув приватний будинок.

Проте місцеві мешканці повідомили, що чули гучні вибухи. Вони розповідають, що у багатьох будинках навіть вилетіли вікна.

Так, нещодавно у російському місті Курськ (153 км до кордону з Україною) пролунав потужний вибух у районі базування двох авіаційних полків Збройних сил РФ. За версією російської влади, російська ППО збила український безпілотник.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *