Навіть виконавці не знають скільки коштує ремонт «золотого» фонтану у Луцьку

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Навіть виконавці не знають скільки коштує ремонт «золотого» фонтану у Луцьку
image
Наш Інсайдер / 25.06.2021 / 2 Коментарів

У Луцьку сьогодні відбувся тестовий запуск фонтану «Квітка», який розташований на проспекті Волі перед спуском у парку культури і відпочинку.

Напередодні, міський голова Ігор Поліщук, як і годиться меру, прозвітував перед лучанами за виконані роботи:

В ході робіт було відремонтовано водопровідну мережу і облицювання чаші фонтану, а самі квіти, які розпускають струмені води – покрили золотом. Тож нині він виблискує та переливається на сонці.

Нагадаємо, що кілька років поспіль у Луцьку не вщухає дискусія навколо цього фонтану. Зокрема, пропонувалось знести його і спланувати на тому місці щось інше, цікавіше. Мовляв, він вже морально застарілий і в такому місті, як Луцьк необхідно облаштовувати більш прогресивні і туристично-привабливі об'єкти благостурою та архітектури. Проте багато місцевих мешканців дотримувалися позиції, що фонтан необхідно відремонтувати або реконструювати, але однозначно залишити. І зрештою, КП «Луцькводоканал», на балансі якого перебуває «Квітка», у травні взялось за ремонт конструкції та водопровідних мереж.

Коли у травні журналісти Інсайдер Медіа поцікавились тим, за яке фінансування буде проводитись ремонт, то заступник директора КП «Луцькводоканал» Анатолій Марчук зауважив, що влада обіцяє дати гроші з міського бюджету.

Тому після завершення усіх робіт журналісти видання Інсайдер Медіа знову звернулись до «Луцькводоканалу» за інформацією щодо суми, яку все ж таки витратили на всі роботи.

У пресслужбі комунального підприємства повідомили, що на ремонт фонтану з міського бюджету так і не виділили ні копійки. Тому всі роботи виконали власними силами «Луцькводоканалу» і за власний кошт. Однак скільки на це пішло – не знають і навіть не підбивали підсумки сум, які використали. Мовляв, ні підрядника, ні тендеру не проводили, відповідно потреби коментувати питання витрат – немає.

Варто нагадати, що на утримання фонтанів у 2021 році в бюджеті Луцької міської громади передбачили суму 1 млн 250 тисяч гривень.

Коментарі (2):

  1. Ну як завжди... Невідомо хто і як виграє тендер, і потім шалені гроші відмивають(

  2. 👍👌🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *