НАЗК відкрило публічний доступ до реєстру декларацій

image
Назар Тарадюк / 11.12.2023 / 0 Коментарів

Національне агентство з питань запобігання корупції 10 грудня відкрило публічний доступ до реєстру декларацій.

Про це йдеться на порталі агентства.

"Якщо ви не знайшли у Реєстрі декларацію певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу", — йдеться у повідомленні.

Зазначають, що вилучення документів з публічної частини Реєстру декларацій можливе і після його відкриття до завершення чи скасування воєнного стану в Україні, однак у такому разі певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі.

Нагадують, що на підставі подань вилучаються з відкритого доступу не тільки декларації, а і повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, подані за всі періоди. Всі документи, подані до Реєстру декларантами, стосовно яких на підставі подань вже застосовані заходи захисту, вилучаються з публічного доступу автоматично. 

При цьому ініціатором вилучення декларацій, поданих суб’єктами декларування, які наразі мобілізовані до лав ЗСУ, є Генеральний Штаб Збройних Сил України.

Повний публічний доступ до Реєстру забезпечить НАЗК після завершення чи скасування воєнного стану в Україні.

До слова, в перші тижні повномасштабного вторгнення росії після 24 лютого 2022 року обов'язкове подання декларацій призупинили.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *