Невідкладного ремонту потребує приміщення Гостинного дому Прейзлерів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Невідкладного ремонту потребує приміщення Гостинного дому Прейзлерів
image
Назар Тарадюк / 06.02.2023 / 0 Коментарів

"Гостинний дворик", який влітку в Луцьку облаштували волонтери, пошкоджений будівельною технікою, також на території знесли намальований мурал.

До виконавчого комітету Луцької міської ради звернувся директор Державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку Павло Рудецький щодо руйнування пам’ятки місцевого значення Гостинного дому Прейзлерів, - пише Луцькрада.

Здійснивши моніторинг території 2 лютого цього року, виявили явні ознаки руйнування балкону другого поверху Гостинного дому Прейзлерів, пам’ятки архітектури місцевого значення (охоронний номер 33-мз).

Зазначають, що станом на 6 лютого є загроза обвалу балкону на пішохідну частину вулиці Кафедральної. Незначні обвали (окремі шматки цегли та штукатурки) наявні вже зараз.

Нагадаємо, ситуацію щодо реконструкції маєтку Прайзлерів прокоментувала посадовиця департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Заріна Дацик

За словами, голови громадської організації "Семиярусна гора" Любомира Дмитришина, територія "Гостинного двору" на Кафедральній, 4 у Луцьку пошкоджена важкою технікою та більше нагадує болото. 

У Палаці культури у Луцьку 27 січня розпочалися громадські слухання щодо долі будівлі на Кафедральній, 4. Зареєструвалися 447 учасників, але завершити слухання завадила повітряна тривога.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *