Обшуки у Фірташа: що відомо станом на ранок 15 травня

image
Наш Інсайдер / 15.05.2023 / 0 Коментарів

Український олігарх Дмитро Фірташ отримав підозру від СБУ та БЕБ у вчиненні злочину. Тепер у компаніях Фірташа проводять обшуки.

Про це повідомили джерела 24 Каналу, а також низка українських ЗМІ. Крім цього, правоохоронці викрили схему, за якою підконтрольні Фірташу фірми купували паливо у його ж компанії.

Дмитро Фірташ, а також 8 топменеджерів його компаній, таких як "Регіональна газова компанія" та "Йє енергія", підозрюються у незаконному виведенні грошей, що мали йти на закупівлю газу для українців. Тепер Служба безпеки та Бюро економічної безпеки проводить обшуки у будинках керівників фірм олігарха та начальників управління облгазів.

Правоохоронці виявили, що український олігарх та його компанії отримували 30% від обсягів закупки палива та створювали штучний дефіцит для українського населення. Щоб уникнути відповідальності Фірташ та його посіпаки покривали дефіцит коштами з бюджету, а всі виведені кошти потрапляли до рук олігарха.

Представники СБУ та БЕБ наголосили, що за 7 років таких махінацій компанії Фірташа завдали збитків державі на 18 мільярдів гривень. Правоохоронці також пообіцяли опублікувати вичерпні матеріали щодо результатів розслідування.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *