Падіння зарплат у білорусі

image
Наш Інсайдер / 30.04.2024 / 0 Коментарів

Останнім часом промислові підприємства білорусі змушені бити на сполох через погіршення ситуації із зарплатами своїх працівників.

Дані за березень 2024 року показують уповільнення зростання зарплат на 35% порівняно з попереднім місяцем, що призводить до серйозних занепокоєнь щодо майбутнього, - повідомили у Центрі національного спротиву.

Цей тривожний тренд посилюється тим, що пільгові кредити від держави, які раніше допомагали пом'якшити подібні ситуації, вже не здатні надати необхідної підтримки. Експерти вказують на кілька чинників, що сприяють цьому загостренню.

Одним із ключових є зміна зовнішньополітичного курсу в бік російської федерації. Це рішення спричинило збільшення видатків бюджету на оборону, що зі свого боку позначилося на фінансових можливостях країни загалом.

Крім того, відсутність очікуваної «взаємності» з боку росії в плані економічної підтримки тільки погіршує ситуацію. Незважаючи на всю риторику лукашенка про «перспективний російський ринок», у таких умовах білоруські промислові підприємства приречені на банкрутство.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *